Okej? Okej, očka.

Okej? Okej, očka.

Zarja, ki pri svojih dveh letih še ne govori veliko, mi reče okej. Višnja, ki pri svojih petih letih skoraj nikoli ni tiho, reče okej, očka. S tem mi dasta vedeti, da je na videz še tako težka naloga lahko sila preprosta. Ali vsaj nima smisla, da se obremenjujem s stvarmi, na katere nimam neposrednega vpliva. Okej? Okej, očka?

Kar se ponovil že stokrat, bom še stoprvič: od otrok se lahko ogromno naučimo, če le nismo preveč ponosni, da nas »učijo« toliko mlajši in manjši od nas. Težko opazim otroka, ki bi ga iztirilo nekaj tako neotipljivega kot je na primer virus. Z njim se spopadejo ko/če pride. Prej se pa ne obremenjujejo z njim.

Okej, torej bomo nekoliko obrnili ploščo. Najprej si bomo zamislili najboljši možni konec določene situacije, če pa res čisto vse pade v vodo, se bomo pa sprijaznili tudi s tistim slabšim. Prej ne. Prej zagotovo ne.

Te maske imajo tudi pozitivno plat. Če imaš piškave zobe ali si tipično najstniško mozoljast, lahko vse to prikriješ. Nič se ne vidi! Še zehaš lahko brez slabe vesti. Ampak zobe sem si v piko zrihtal že pred leti. 30 let grehov je bilo več kot zadosten razlog, da je imel zobozdravnik z mano kar nekaj dela. Sedaj pa je na meni, da vzdržujem primerno higieno.

Z električnimi ščetkami Oral-B sem se prvič srečal pred dvema letoma. Jaz jo redno uporabljam, Tjaša kombinira z navadno ščetko, Višnja pa ima svojo Frozen pri babici, da se še toliko rajši odpravi tja prespat. Male zmage dolgega vsakdana. Prednosti Oral-B električnih zobnih ščetk sta 3D tehnologija in majhna glava nastavka. Ščetka je neizprosna do zobnih oblog in nežna do dlesni. Udari enega in pobožaj drugega, kako lepo.

Izdelki Oral-B so namenjeni tako otrokom kot odraslim. Na voljo pa je velik razpon različnih električnih ščetk, odvisno od tega, kaj potrebujete. Kot mlad fant, ki je imel zelo rad sladkarije, se še dobro spomnim obiskov šolskega zobozdravnika in tistih štampiljk s črnim zobom, ki so me opozarjale, da bom moral na tem področju še veliko narediti.

Črn zob ali črn dan, vse nas sčasoma doleti. Tudi plomba včasih odleti. V določenih situacijah in v določenem času je pač težko biti optimističen. Občutek imaš, da te drugi kar nekoliko silijo v to vseobsegajočo pozitivo. Čisto okej je, da imaš slab dan. To ne pomeni, da si slab človek. Čisto okej je, da narediš napako. Dokler se od nje kaj naučiš. Čisto okej je, če nekoga nehote prizadeneš. Če se mu tudi opravičiš. To pa ne velja le za druge odrasle, tudi otrokom se moramo znati opravičiti. Pogosto in predvsem naglas.

To je odličen čas za osebni servis. Kar ti pač ni všeč na sebi, lahko sedaj spremeniš. Pri tem te nihče ne ovira. Časa imaš zagotovo dovolj. Vsi ga imamo. Sedaj imaš dovolj časa, da si boljši oče. Boljša mama, partner, sosed, prijatelj, karkoli ti je že pomembno. Sedaj je najboljši čas, da postaneš najboljši ti. Sedaj, danes, ta trenutek. Ne odlašaj neodložljivega. Tisti, ki te imajo res radi, si to tudi zaslužijo. Ali ni to bistvo vsega?

Sedaj pa je nastopil moj čas za igro z otroki in se poslavljam. Vse počaka, le dobra volja prehitro izpuhti, če jo spregledamo. Skupaj lahko počnemo skoraj vse. Se igramo, kregamo, se imamo radi, si umivamo zobe, beremo in se smejemo. Skupaj je vse tisočkrat lepše.

Objava je nastala v sodelovanju z Oral-B Slovenija

2,887 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*