Jebo te kdaj

Jebo te kdaj

Ej, kdaj bosta pa vidva imela še enega? Najboljše je, da sta čim bolj skupaj. Leto in pol, dve leti razlike, tako nekako.

Ne, ne, kar naj bosta ene štiri leta narazen, da bo večji že skrbel za ta malega.

Men se zdi, da je najbolj, da jih maš čim več. Kolikor da.

Kaj pa ti veš, dva sta glih prav, če se da en fantek in ena punčka pa bo.

Ej, vi vsi, jebo vas kdaj. Ne vsiljujte mi svojih pogledov, ker vam tudi jaz ne mojih. Nekateri si ne želijo otrok, ker jih ne čutijo. Čisto prav. Nekateri se za otroka odločijo takrat, ko se bližajo svojim štiridesetim, nekateri takrat, ko so šele na pragu dvajsetih. Nekateri si želijo enega, drugi štiri.

Jebo te kdaj. Si kdaj pomislil na to, da se nekdo na vse pretege trudi, da bi imel otroka, pa mu to ne uspe? Da se mu zamegli razum vsak mesec, ko namesto testa nosečnosti ženska uporabi nov vložek? Si lahko predstavljaš, da so na tem svetu ljudje, ki si ne želijo otrok? Ali taki, ki s sabo prenašajo dedne bolezni in želijo malo kepico zavarovati pred tem?

Zato jebo tvoj kdaj. Sto in tisočkrat ga jebo. Bo, ko bo in če bo. Razumem, da si ti prepričan, da sta dve leti in pol odlična razlika med otrokoma, ampak ali lahko prav tako razumeš, da so imele nekatere zelo težko nosečnost, sila naporen porod in po možnosti še poporodno depresijo in se v tem trenutku še ne čutijo sposobne, da bi šle še enkrat skozi vse to?

Zato res jebo te tvoj kdaj. Ni važno, če je par skupaj že petnajst let, njuna obveza ni, da zaradi tega imata še otroka. Nekateri jih pač ne čutijo.

Spet drugi jih čutijo, si jih na vse pretege želijo, pa jim iz tega ali onega razloga ne uspe. Zato jih vsak ta tvoj kdaj tako zaboli, da si to sploh ne moreš predstavljati.

Namesto da bi z navdušenjem pozdravili vsakega srečnega in zdravega otroka, nas okolica sili, da jih sedaj imamo čim več. Ker je ravno pravi čas za to. Kdaj, če ne zdaj. In takrat jim lahko rečeš le jebo te tvoj zdaj in jebo te tvoj kdaj.

Otroci niso kvantna fizika. Ne gre tako, da vzameš v roke kalkulator in izračunaš, kdaj bi bilo fajn, da na plan pride naslednji ali prvi. Nikoli ne veš, če se bo s to tvojo odločitvijo strinjalo tudi telo. Tisoč in tisoč dejavnikov morda ne deli tvojega entuziazma in tako mine še en mesec ali leto, ko si nekaj želiš, pa vama preprosto ne uspe.

Zato resnično, ampak čisto res, jebo te tvoj kdaj. Jaz ne živim tvojega življenja, midva se trudiva po svoje. Veva, kaj je najbolje za naju in se odločava na podlagi najinega prepričanja. Kar se mene tiče, si lahko ledig celo življenje ali pa imaš cel mali vrtec otrok. To je tvoja odločitev in ti boš moral stati za njo.

Jebo te kdaj. Jebo te zakaj, kako, čemu, s kom ali s čim. Pusti ljudi pri miru, da sprejemajo svoje odločitve. In jebi samo tisto ali tistega, s katerim si deliš posteljo. Če pa nimaš nikogar, pa lahko vedno jebeš samega sebe.

 

138,025 total views, 4 views today

6 Comments

  • Lepo napisano..se podpišem❤

  • […] Zapis Jebo te kdaj ima svojo osebno zgodovino. Kar nekaj časa sva se trudila, da bi zanosila, pa nama iz teh ali onih razlogov ni uspelo. Zame osebno je bilo to obdobje precejšen izziv. Vsak mesec, ko se je bližal datum predvidene menstruacije, sem spal le napol, ker sem podzavestno vsako noč poslušal, če bo Tjaša pohitela na WC. Ker je to lahko pomenilo le dve stvari – vložek ali plusek. Preklinjanje ali neverjetno veselje. […]

  • Bravooo👏👏👏👏❤

  • Na jok mi gre, preden kliknem “deli”.
    Ker ja, folk res ne razume. Ne razume po štirih letih, ko v prvem letu najprej zmignes z glavo pa se nasmehnes, potem pa bi se v tem letu in vsemu vmes nazadnje ze kar nekam skrila. Ker vsem okoli uspe, tebi pa ne. Ceprav bi se pa po krasnih 11tih letih zveze, mojih 28tih in njegovih 31tih pa ja spodobilo? Jebo jih spodobilo, res je.

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*