Ob letu osorej

Ob letu osorej

Ne vem zakaj, ampak osebni prazniki so mi bili vedno zelo pomembni. Samo da se praznuje. V tem primeru mi je povsem nepomembno, koliko ljudi pride in kako velika zabava bo, samo da se to obeleži. Pri nas proslavljamo začetek vsakega vikenda z #junkfoodfriday, tako da sploh ne pomislim, da bi izpustili kakšnega od naših rojstnih dni. Pa jih je pet vsako leto, tako da imamo s tem kar polne roke dela.

Zarja je stara že dve leti. Kako nesramno hitro gre čas. V zadnjih nekaj mesecih je doživela ogromno mejnikov – nov bratec, posledično manj časa pri mamici in več pri očkatu, kar jo občasno še vedno ujezi, odvajanje od plenic, kar nam gre tudi sorazmerno uspešno, prvič v vrtcu, kar po prvem glasnem nestrinjanju dobro prenaša, sama spi v sobi in se nič ne pritožuje, njeno življenje se je povsem spremenilo. Ker je borka, je skozi vse to ohranila svoj nasmeh.

Tako hitro se otroci vsega navadijo. Odrasli pa jamramo, če nam kosilo ni bilo všeč. Ali če je sosed petnajst minut opletal z bormašino. Vse na iztiri, še tako majhna malenkost. Pa imamo najboljše učitelje življenja čisto blizu sebe, a jih, nespametni kot smo, neupravičeno spregledamo.

Vse tete in starejše sosede mi zagotavljajo, da mi je Zarja tako vizualno kot osebnostno zelo podobna. Kar si štejem kot kompliment in delno grajo. Ker Zarja je res nasmejan in samostojen otrok, zna biti pa trmasta kot bikec. In cele dneve bi samo jedla. Iz svojega krožnika, iz mamičinega krožnika in – kar me daleč najbolj prizadene – še iz mojega krožnika. Ampak glede na to, da sem v svoji mladosti rušil lokalne rekorde v teži malega otroka, se nimam kaj preveč čuditi ali pritoževati.

Pred dnevi me je Tjaša presenetila z enim svojih načrtov. Vsak otrok rabi za vsako leto svojega življenja do svoje polnoletnosti fotoknjigo. Začel sem hitro računati. Torej do polnoletnosti bo vsak od otrok dopolnil osemnajst let, imava tri otroke, kar skupaj nanese 54 fotoknjig! A se ji meša! Za to potrebuješ posebno omaro.

Ampak je kar preslišala vse moje logične pritožbe. To rabimo in konec. Če sem se v vseh teh letih najine dolgotrajne zveze kaj naučil, potem je to dejstvo, da se v določenih trenutkih ne splača prepirati. Ker sem že v naprej obsojen na poraz. In to je bila zagotovo ena od teh situacij.

Na srečo sem pred nekaj leti odkril Printee, eno mojih najljubših aplikacij. Vse fotke, ki bodo del nove fotoknjige, sem že imel naložene na telefonu, tako da mi je vzelo vsega skupaj deset minut, da sem jih izbral in oddal naročilo. Kar je zame osebno idealen čas izbiranja darila.

Na Printee prihaja novost: nove fotoknjige, ustvarjene za posebne priložnosti.  Čudovite, personalizirane pesmice, jaz sem moral le izbrati le spol otroka, njegovo ime in za kakšno priložnost gre. Če bo to vedno tako enostavno, bom lažje sodeloval v tem neskončno dolgem početju kopičenja otroških fotoknjig. Ampak saj veste, kako pravijo – nekaj je imeti lepo fotko na telefonu. Nekaj povsem drugega pa je, če jo lahko kadarkoli primeš v roke. Če je to še v trdi, knjižni vezavi, je to še toliko bolj posebno.

In je leto naokoli. Čeprav na videz mine neverjetno hitro, se zgodi veliko novih stvari. Zanima me, kaj nam bo prineslo naslednjih 365 dni. Zadnjega pol COVID leta je bilo sploh povsem drugače kot vse, kar smo poznali prej. Na srečo so nekatere stvari večne, nič jih ne uniči. Lepe spomini. Skupni trenutki. Naša ljubezen. Naša zgodba. Vedno se piše naprej. Vedno se zgodi nekaj, kar je za nas neverjetno. Vedno nekaj, kar nas preseneti. In zato se splača.

 

Koda LJUBKINESMISEL pa prinaša 15 % popust na fotoknjige in free shipping nad 40 € 💪 https://getprintee.com

 

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Printee

3,974 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*