Mevle v riti

Mevle v riti

Jaz sem imel v svoji dnevni sobi pred leti svoj kotiček. Najprej je bil tam starinski regal, velik, črn fotelj in čisto prava kristalna steklenica za žganje. Ob regalu sem imel še uteži in posledično občutek, da imam vse, kar rabim, na enem mestu. Potem sem na steno pritrdil še drog za dvigovanje, ker sem si domišljal, da bi to znala biti zabavna reč. Potem pa se je zgodil otrok.

Moj kotiček za žganje sem moral seveda premakniti. Regal, poln majhnih predalov, je bil zanjo potencialno nevaren, fotelj v napoto. Se zbudim eno jutro in opazim, da so še uteži prestavljene v kabinet. In kaj je sedaj v nekdaj tako mojem, tako moškem kotičku? Roza kuhinja za mlade deklice. Mizica za ustvarjanje. In stol, ki izgleda kot mušnica.

Goba, kakopak! Ne samo, da je resnično sexy in v napoto mojemu drogu za dvigovanje, za moje dete je tudi sila zdrava. To ni okrasna goba, ampak čisto pravi in čisto prvi aktivni stol za otroke. Seveda naša mala le redko sedi pri miru, kar je znak nemirnega duha in sam kot nekdo, ki globoko v sebi nosi podobne simptome ustvarjalne duše, to radostno pozdravljam. Če pa sedi, sedi na najboljšem. Jaz imam seveda udrt kavč, poln muck in pasjih dlak. Ampak za tamalo pa samo najboljše.

Mushy (kako simpatično ime, kaj ne?) popolnoma posnema sedenje na ortopedski žogi, spodbuja pravilno držo pri sedenju in nudi zdrav razvoj hrbtenice, krepi hrbtne in trebušne mišice, povečuje koncentracijo in spodbuja kreativnost in kar je še najpomembnejše, naši tamali je sila zabaven. Njej je zabaven, meni je lep, mamici je všeč, ker ga brez težav umije, psu pa je sila zanimiv, ker je pritrjen na lesen podstavek s certificirano umetno travo in izgleda kot nekaj, kar je vredno markiranja.

Lep je, zdrav je, paše v dnevno in vsakogar zanima, kaj je to. Ker ima nosilnost do 150 kg, sem ga tudi sam preizkusil, pa sem ugotovil, da sem tako kot Danny Glover v Smrtonosnem orožju – že nekoliko prestar za vse. Meni je še najbolj všeč zgodba, ki oriše Mushyja.

Ekipa, ki stoji za Mushyjem – Mateja, Sebastjan, Tomaž in inovator Boris ima vizijo, da bodo otroci že od prvih korakov dalje sedeli zdravo in tako skrbeli za svojo hrbtenico, posledično pa za zdravje celotnega telesa. Ko srečaš nekoga, ki s takšno strastjo v glasu govori o nečem, kar je ustvaril, ga lahko le spoštuješ. Takšno spoštovanje ni podarjeno, ampak težko prisluženo.

Pred desetletji smo veliko delali na prostem, s svojimi rokami. Danes nekateri med nami preživimo večino časa za računalniki in tipkamo, tipkamo in malo razmišljamo. Ob tem se zvijam, stegujem noge na sosednji stol, spodvijem nogo pod rit in sem kot mala hobotnica brez okončin. Dokler ne zaboli, seveda. In ko zaboli hrbet, ko se komaj vstaneš iz postelje, ni nič drugega več pomembno.

Najino Višnjo spodbujava, da se čim več giblje in da čim več časa preživimo skupaj v naravi. Seveda pa so tukaj tudi večeri in dnevi s slabim vremenom, ki te prisilijo, da najdeš zabavo v zavetju dnevne sobe. Risank gledamo zelo malo, v tem ne vidimo pravega smisla. Torej se usedemo skupaj v njen ustvarjalni kotiček, tako je, prav tisti, ki se ga je še pred letom držal naziv moški kotiček, in ustvarjamo. Očka sedi po turško na tleh. Mamica na majhnem lesenem stolčku, Višnja pa na svoji gobici. Jurček je tudi gobica, ji hitim razlagati. Očka je tudi Jurček. Tamala me samo začudeno gleda.

Mushy je najboljši otroški stol na trgu. Testiran na Inštitutu za kineziološke raziskave in priporočen s strani Pedokinetike. Velik hit v tujini. Kot se pri nas rado zgodi, ti lažje uspe povsod drugod, doma je še najtežje. Počasi bomo morali potegniti glave iz svojih riti in najprej iskati kvalitetne slovenske produkte, ki močno presegajo tuje izdelke sumljive izdelave.

Starši smo sentimentalni bebci. Svojim otrokom želimo le najboljše. Zato imam veliko mušnico sredi dnevne sobe. Lobiram, da začnejo izdelovati še takšne za odrasle. Če mi uspe, pa takoj sporočim dalje.

 

P.s.: Kdor se je prebil do konca teh vrstic, ga čaka še lepo presenečenje, zato hitro klikni tu. Ni za kaj.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Active Chair

 

35,674 total views, 2 views today

25 Comments

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*