Sladko grenko življenje

Sladko grenko življenje

Z Daretom se poznava že celo večnost. Vsaj za naju, no. Že kot učenca sva bila paralelka na isti osnovni šoli – Šmihel/Novo mesto FTW! Ampak on je bil zaljubljen v igrice, jaz pa v basket, tako da sva šla v tem obdobju življenja narazen. In tako naprej in tako nazaj in se najine poti začnejo spet prepletati v študentskih (beri: gostilniških) letih. Sedaj pa sva že v zgodnjih srednjih letih. Hitro, a?

Človek se je iz igric vrgel v muziko. Kar mi je kul. Dekleta so imela vedno raje rockerje kot geeke. Torej je naredil velik korak v pravo smer. In zdaj, tega nesrečnega leta dvajset dvajset je fant izdal že svoj drugi CD. Ali šele, če njega vprašaš. Ampak nič vrednega ne nastane čez noč, alo, kam se ti pa mudi? Če kaj, nas sodobni dan uči potrpežljivosti.

Dare je kantavtor. To pomeni tudi to, da je eden za vse. Ampak tudi sam daleč najbolj funkcioniram, če me nihče ne usmerja. Raje se učim na svojih napakah kot da recikliram uspehe drugih. Spet, morda le zato, ker se mi nikamor ne mudi.

Kot se ni mudilo tudi CD-ju Sladko grenak filing. Bojda je drugi album tisti, ki vsakemu glasbeniku pove, če in kje je njegovo mesto na domači glasbeni sceni. Daretu privoščim svoje mesto pod glasbenimi zvezdami na tisoč in en način. Dela, kar ima rad. Če bi vsi delali le to, kar imamo radi, bi se imeli veliko rajši. Nobenih prepirov. Kaj je že to zavist? Privoščim ti vse dobro.

Paše na tak deževen dan. Malo ubranih besedil in nežni ritmi kitare. Naj ti bo, Dare, tudi ti si našel svoje osebno poslanstvo. Ta pot se nam pogosto skriva in kar nekoliko izmika, ampak vedno je tam nekje. Čaka le to, da jo odkriješ. Ne se dat. Šopaj dalje, dokler le gre. Za vse ostalo bo še dovolj časa.

CD sem poslušal od začetka do konca. Ne vem kdaj se je to nazadnje zgodilo. Kot domala celoten sodoben svet, je tudi moj prag pozornosti sila kratek. Ampak to je vendar moj kolega, moram videti in slišati, kako gleda na določene stvari. Nisem tako pretenciozen, da bom izbral najboljše komade ali moje favorite na plati. Določen komad nagovori določeno osebo. Vsak si najde tisto, kar mu najbolj sede. In še to je odvisno od trenutnega početja.

Plata je s svojimi premori, ki jih narekuje življenje, nastajala šest let. Pred šestimi leti sem bil še brez otrok, sedaj pa imam tri, tako da se lahko v tem obdobju marsikaj zgodi. Kot me je to obdobje popolnoma spremenilo, je tudi Dareta. Na drug, a nič manj vreden način. Naj mu bo življenje sladko. Naj bodo grenke stvari kvečjemu navdih za kakšno rimo ali dve. Če ga želiš spoznati ali odkriti tudi sam, je ta nova plata odlična priložnost za to.

Kako hitro gre čas, ko se imaš lepo!

 

 

5,738 total views, 9 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*