Ne punce, ampak ženske

Ne punce, ampak ženske

Dvomim, da sem kot vino, ker pravkar pijem pivo. Z leti nisem vedno boljši. Vendar z leti vedno bolj cenim druge stvari. Sedaj razmišljam o tem, da vedno bolj cenim ženske. Ne punce, ampak ženske. Tiste s podočnjaki, strijami in malo odvečnega celulita. Tisto, ko je vse trdo, napeto in idealno na pogled, me ne zanima več. Deluje kot nekaj umetnega, izmišljenega. Raje imam zgodbe, ki jih piše življenje. In ženske, ki nosijo s sabo vse te znake preteklosti, so zame prave.

Meni so tipi, ki se palijo na desetletje ali dve mlajše, ful zabavni. Jim je všeč dejstvo, da imaš dovolj denarja, da častiš rundo? Da si sam natankal svoj avto? Najdi si nekoga svoje starosti, model. Ko odraščaš z nekom, ko se z nekom staraš, ceniš vse tisto, kar starost prinaša s sabo. Seveda sta izgubila nekaj na tisti tipični in banalni fizični privlačnosti, vendar v sebi nosita toliko več.

Meni so ljudje, ki so v krizi srednjih let začeli letati za dvajsetletnicami, vedno delovali kot pravi bojazljivci. Tisti, ki si ne upajo sprejeti normalnega toka življenja in iščejo osebni eliksir življenja (in predvsem mladosti) pri mladih damah (ali pobih), ki šele dobro začenjajo svojo lastno pot in še iščejo svoj pravi jaz. Pravzaprav gre za to, da nekdo grobo poseže v njihovo ranljivost in jih izkoristi v najbolj prvinskem pomenu besede.

Zrele ženske so mi vedno bolj všeč. Mnogo več vejo o življenju. Mnogo več znajo v postelji. Ko enkrat rodijo, se sprostijo vse zavore. Si predstavljaš, da nekoga uvajaš v vse to? Bova počasi, bova nežno, ne bom grob, si v redu, če ne, lahko malo počakava itd. Blah, za to sem prestar! In and out. Pritisni, kolikor da. Ne zadržuj se, ker erekcije in ejakulacije niso več samoumevne. »Udri je, Dragane, nije tvoja sestra.«

Moški se upa »spopasti« z žensko, fantje pa se ukvarjajo z dekleti. Ne predstavljam si več, da bi imel pogovor o tem, kako huda fešta je bila v petek in kakšnega mačka je imela v soboto. Zato pa si brez težav predstavljam petkov večerni pogovor, ko naročim, naj ona poskrbi za krompir in šparglje, jaz bom pa za pivo in meso in bomo imeli v soboto roštilj. Mi, “starejši”, namreč točno vemo, kakšno vreme bo naslednji dan. Ker to odločilno vpliva na naše načrte.

Da ne bo kakšne preproste pomote, nič nimam proti puncam ali fantom, čudoviti so v svojem srečnem mehurčku brezskrbne mladosti. Ko sem bil fant, sem oboževal punce, ženske me niso zanimale. Zato mi tudi danes stokrat rajši dajte žensko z vsemi svojimi brazgotinami življenja, kot pa idealno komaj dvajsetletnico, ki namesto hlač ali kavbojk nosi na pol prozorne pajkice. Meni to ni kul. Lahko imaš tako rit, da bi iz nje jedel teden dni zapored, pa izgubi vso privlačnost, če jo pokažeš vsem. Za tak privilegij bi moral nekaj storiti. Zelo veliko, pravzaprav. Dokler nisi zapravil vsega najstniškega budžeta za plišaste igrače, parfume in neprivlačne zapestnice, nisi vedel, kako izgleda guza. Ni šans. Ne razumem tudi fantov, ki razkazujejo svoje gležnje. Pustimo to, to je že povsem nova zgodba.

Ampak to sem samo jaz. Veliko ljudi je takih, ki v zrelejših letih potrebuje več spodbude, da oživijo. In to iščejo v najlepših letih življenja nekoga drugega. Sam s tem nimam  težav. Imam libido mladega kunca. Zato sem presrečen s sovrstnicami. Ki imajo iste probleme in predvsem isto srečo v življenju, kot jo imam sam. Da se skupaj starajo z osebo, ki jim pomeni največ in jo sprejemajo tako, kot je. Ker, bodimo iskreni, tudi ti ne izgledaš več tako, kot si pred desetimi leti, a ne?

Fantje se bojijo žensk. Moški z njimi nimamo težav.

 

108,640 total views, 4 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*