To ni še ena zaobljuba

To ni še ena zaobljuba

Čas je za novo možnost. Če nimaš rezervnega načrta, če nimaš pripravljene varnostne mreže, če nimaš plana B, je to zate pravzaprav neverjetna priložnost. Ker se tako popolnoma osredotočiš na prvotni cilj, prav tisti, ki ti pomeni največ.

Kaj pa, če ti ne uspe? Če prvotni načrt pade v vodo? Če pogrneš po celi črti? Potem poskusi znova. In znova in znova. In znova. Ne glede na vse ovire, ne glede na vse padce, preprosto moraš poskusiti znova. Ker tako ohranjaš pri življenju tisto, kar ti je najbolj pomembno.

Osredotočil sem se na svoj cilj. Dovolj star sem že, da vem, kaj rad počnem in to želim početi vsak dan. Povprečno osemdeset odstotkov ljudi ni zadovoljnih s svojo službo oziroma jih šiht ne veseli. To je ogromna številka. Da vsak dan težko vstaneš in se še težje odpraviš na delo. V takih pogojih je seveda težko biti produktiven. Zato moraš najti zase tisto, kar te veseli in to delati tako dolgo in tako dobro, da te tudi drugi ne bodo mogli spregledati.

Vsak dan je odlična priložnost za nov začetek. Da rečeš odločen NE starim razvadam in najdeš zase novo pot. Danes je najboljša priložnost, da postaviš sebe na prvo mesto. V določenih pogledih sem precej pragmatičen. Zato sem sam pri sebi razdelal stvari, ki me najbolj osrečujejo in sem iskal možnost, kako lahko to postane moj poklic. Če sem nesrečen, ko nisem doma in se ne podim po bajti s svojimi otroki, potem potrebujem nekaj, kar me čim več časa zadržuje doma in v družbi mojih deklet.

Tako sem se zavestno odločil, da pozabim na plan B. Da se povsem osredotočim na svojo glavno željo. Verjetno bom na tej svoji poti še velikokrat pogrnil, pa sem odločen, da se na teh napakah učim. Nisem prepričan, kam me bo to pripeljalo, ampak iskreno verjamem, da je to zame edina prava pot.

To je zame osebno precejšen preskok v miselnosti. Nikoli nisem najbolj verjel v cilje, ker teh nikoli ne zmanjka. Ko dosežeš enega, si postaviš že novega in tako se ujameš v začaranem krogu, ki mu ni konca. Vseskozi se ženeš za nečim, nikoli ne najdeš miru. Zato sem vedno verjel le v neskončno iskanje sreče na vsakem koraku. In ker sem ugotovil, da daleč največ te najdem v svoji družini, se sedaj zavestno osredotočam nanjo.

Tjaša me bo verjetno nekam poslala, ampak draga, brez skrbi, to ne pomeni, da bom skus doma. To pomeni, da bom redno hodil z Zarjo na sprehode, z Višnjo v knjižnico in z obema na igrišče. To pomeni, da bom največji del svoje energije in časa posvetil prestolonaslednicama, vse ostalo pa bodo bolj ali manj prijetna mašila vsakdana.

To ni še ena novoletna zaobljuba. Vse, kar bom naredil, je to, da bom odstranil zasilni izhod iz svojega razmišljanja. Točno vem, kaj hočem in ne bom odnehal, dokler tega ne dosežem. Če vmes izgorim, bom že nekako nabral nove moči. Če omagam, bom poskusil znova. Če padem, se bom vsakič znova vstal. Veliko lažje mi je, ker ima moj cilj obraz. Točno vem, koga lovim. Prav zdaj smo vsi štirje na kavču. Večerjamo, obnavljamo vse, kar se je zgodilo danes in se počasi pripravljamo na spanje. Moj cilj je, da smo vsak večer skupaj, če je to le možno. In čim več juter in čim več dopoldnevov in popoldnevov. Načrta B nočem poznati.

 

6,526 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*