Pogumni novi svet

Pogumni novi svet

Vedno sem želel zapustiti temu svetu nekaj trajnostnega. Nekaj, kar bi me preživelo in bi vplivalo na življenja širšega kroga ljudi. To so bile vsaj moje mladostniške želje. Z leti se človek priuči novih. Nekoč sem želel spremeniti svet. To se še vedno ni spremenilo, vendar je v nekaj zadnjih letih moja družina postala cel moj svet. Zato se trudim, da je mojim puncam čim bolj lepo. Če se imajo one lepo, se imam jaz čudovito.

Vseeno neizmerno spoštujem tiste, ki preizkušajo meje na vseh področjih. Posameznike, ki razmišljajo izven okvirje, ki ne poznajo cone udobja. Ljudi, ki si upajo več. Pogosto si želim, da bi si tudi sam upal več, pa se prepogosto ujamem v konvencionalnem razmišljanju, ki mi ne dovoljuje, da premikam svoje meje. Ampak življenja se učim vsak dan, tako da še nisem obupal.

Bolj kot razmišljam, bolj cenim pogum. Pogumne ljudi, odločitve, razmišljanja … Pogumni so tisti, ki pišejo svojo zgodbo tudi takrat, ko jih nihče ne razume, ker jih okolje zaradi tega obsoja in zaničuje. Svetovna zgodovina je polna čudovitih pogumnih ljudi, ki navdihujejo generacije.

Moje življenje se deli na dve obdobji. Če novejše štetje let pozna obdobji pred Jezusom in po njem, je pri meni ta ključni dogodek, ki loči prejšnje življenje od aktualnega, dan, ko sem postal očka. Takrat se je vse začelo znova. Takrat sem prvič stopil v svoj nov svet. Nova igra z novimi pravili.

Skrajni čas je, da je tudi televizija, medij, ki je odločilno zaznamoval skoraj celo zadnje stoletje, naredila korak v prihodnost. Televizija, ki razume slovensko, ki se upravlja z glasom, ki je postavila programe na stranski tir in daje prednost uporabniku, ki poskrbi za to, da otroci gledajo le njim primerne vsebine, vse to je in še mnogo več je NEO. Kdor ima v sebi vsaj malo tehnološkega avanturista, to preprosto mora preizkusiti.

Tako Višnja v daljinec vpije Pujsa Pepa ali Klub Mikija Miške, jaz pa fuzbal, basket in dolgčas mi je vse. Vse razume, povsem se mi prilagodi. Prepozna moj okus in mi predlaga serije, ki so mi pisane na kožo. Zraven je zapisana še ocena iz IMDB-ja, kar je sila priročno, ker se ravnam po preprostem pravilu – kar je manj od 8.0, ni vredno mojega časa in pozornosti.

Nikoli nisem bil nor na tehnologijo. Spet nikoli nisem bil tako nor, da bi se odrekel tistim stvarem, ki mi olajšajo življenje. Če želim čim več svoje energije in moči usmeriti v svojo družino in aktivno preživet čas z njo, potem moram druge stvari narediti čim bolj enostavne.

V mojem pogumnem novem svetu smo trenutno štirje. Moje želje so podrejene skupni sreči. Zavedno in brez težav sem se odločil za to potezo. V tem mojem novem svetu ni prostora za nergače, ozko glede posameznike, nestrpneže in prenašalce slabe volje. Za njih nimam časa. Njihovi navidezni problemi me ne zanimajo. Ne izgubljam energije na ljudeh, ki znajo le prelagati na druge vse slabo, kar osmišlja njihov dan. Nekaj najboljšega, kar se lahko človek nauči, je to, da določenim ljudem v svojem življenju preprosto moraš reči ne. Brez trohice slabe vesti.

V mojem pogumnem novem svetu je veliko časa za ljubezen, smeh, igro, solze in vso mavrico čustev, ki jo vnašajo otroci v naša življenja. Je veliko razumevanja, predvidljivih napak in napačnih odločitev, ki nas naučijo nove poti. V mojem novem svetu je pogum vreden več kot vsaka druga valuta. In nihče ni pogumnejši kot naši otroci, ki v vsakem dnevu najdejo nekaj lepega. A ni ravno to odlika najbolj pogumnih med nami? Da se ne pustimo spremeniti in ohranimo svojo pristno nedolžnost?

 

Objava je nastala v sodelovanju s Telekom Slovenije

4,168 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*