Fantje vs. moški

Fantje vs. moški

Po Movembru ali no shave novembru je tukaj sedaj goli december. V vsaki reklami, na slehernem postu na družabnih omrežjih me pozdravljajo naslednja gola lička moškega, ki se mu prav vidi, da se ni celostno pobril že nekaj let. In to mi je nemalo zabavno. Kot da se pred našimi očmi rojevajo novi ljudje. Neki sodobni, urejeni moški, ki nam kažejo modne smernice prihodnosti – hipsterske brade so že passe, kmalu bodo spet vsi lepo pobriti.

In na tem mestu se mi poraja vprašanje, ki tako dolgo muči množice navdihnjenih in samooklicanih tuhtačev: kaj ali kdo je pravi moški? Je čuten, urejen, pozoren, ugleden? Ali je malo zanemarjen, jebivetar, vaški badboy, ki ne upošteva pravil? Je pravi moški tisti, ki ima rad sto žensk ali tisti, ki ima eno rajši kot sto drugih? Tisti, ki nikoli ne odraste ali tisti, ki se odloči, da bo pomagal odrasti svojim naslednikom?

Zakaj bi se človek odloči za eno ali drugo skrajnost, če pa lahko vzame najboljše vsakega pola? Lahko si hkrati zajeban in prijazen. Čuteč in neodgovoren. Najti moraš tisto, kar ti najbolj ustreza in napisati svojo zgodbo. Sploh ne gre za to, da napišeš bestseller, življenje ni tako enostavno. Ponavljam kot stara vešča, da ima vsak med nami svoje želje, prioritete, občutke in navade. Zato je moja zgodba samo moja in je neprenosljiva na druge. In obratno, drugi ne rabijo mojih nasvetov, da se imajo najboljše.

Zame obstaja najbolj preprosta ločnica med fanti in moškimi, ne glede na njihovo starost. Če mene vprašaš, dokončno odrasteš takrat, ko začenjaš redno prevzemati odgovornost za svoja dejanja. Ne bežiš pred njimi in jih ne prelagaš na druge. Ne skrivaš se za mamičinem krilom, ne potrebuješ očkova navodila, prijateljev nasvet ali sosedovo posredovanje. Ti si tisti, ki ima v lasti svojo srečo, nihče drug.

Ko sem se prvič pobril na gladko, je Višnja skorajda začela jokati. Kdo bi ji zameril, poznala je svojega očkata kot prisrčno bradatega možaka, ki se rad poheca. Sedaj pa je vanjo zrl nek pobec. Ampak se je hitro navadila na to, da me ne določa zunanjost, ampak moja dejanja in občutki. Tako sem ji kmalu tudi golobrad prirasel k srcu, ker je pobožala najprej sebe, nato mene in prišla do zaključka, da sva si skoraj ista.

Brivci vseh oblik in starosti, za vas imam čudovito novico. Kot ambasador Braunove kampanje vam s kodo BRAUNJURE nudim 20 % popust na vse njihove najboljše brivnike. Ne pozabi, da brivnik Series 9 obrije več dlak v prvi potezi kot katerikoli drugi vrhunski brivnik, s čimer omogoča hitrejše in nežnejše britje in je nesporni zmagovalec v ključnih kategorijah učinkovitosti: čas britja, gladko britje, odstranitev dlak in nežnost do kože.

Nekateri so za gladko, drugi za kosmato, vse je okej. Pomembno je le, da ne glede na to, za katero pot se odločite, vedno izberete zase samo najboljše, vse ostalo ne šteje.

Prijatelj me je pred leti naučil zelo dober in pomirjujoč način za kontroliranje čustev med vožnjo, ko slej ali prej srečamo voznike, ki si ceste ne zaslužijo. Namesto glasnega preklinjanja, vse nadomesti beseda muci. »Pa dej no muci, spel že.« »Muci, žmigauc ni prepovedano uporabljat, saj to veš, ne?« »Ah, ti si pa res en muci!« In ko sem to nazadnje rekel, sem imel Višnjo za sopotnico in jo je skoraj izstrelilo iz otroškega sedeža: »Oči, oči, kje je muci? Ne vidim ga!« Kaj je poanta te simpatične prigode? Da je življenje veliko bolj zabavno, če ga ne jemljemo preveč resno.

Bodite smešni, okorni, golobradi, zaraščeni, mavrični, črnogledi, karkoli vam danes najbolj paše. V vsej tej zimski temi so dovoljeni vsi občutki tega sveta.

 

Objava je nastala v sodelovanje z Braun Slovenija

3,451 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*