V veselem pričakovanju

V veselem pričakovanju

Ah, poletje. Moja koža je prijetno potemnela, dlje sem pokonci, več se igram in počitnice so se šele dobro začele. Mesec dni ne grem v vrtec, wuhu! Moja dva sicer mislita, da še vedno nimam prave časovne predstave, dobro pa vem, da je to v življenju nekoga, ki še ni upihnil tri svečke, cela večnost. Cela večnost uživanja je še pred mano.

Pravkar smo se vrnili iz morja. Obvladam žabico naravnost, tudi kakšen obrat v vodi že naredim, za vse ostalo pa je tu očka. Da me meče v zrak in lovi kot morski pes in da me šprica in da ga potunkam. Vedno bolj prav mi pride, če sem iskrena.

Mamica je v teh dneh že nekoliko bolj počasna, tudi trebuh ji je že konkretno zrasel. Jaz trebušček lupčkam in mu pojem in pozdravljam mojo malo sestrico. Pogosto se igram, da imamo v hiši že dojenčka. Veliko joka in nima pojma, kaj hoče, ampak je tudi ljubek in zabaven. Dojenčki so hecni.

Čeprav me je tudi malo strah, ker bo v našo družinico prišel še en glasen član. Skrbi me, kako bo potem, koliko časa bosta imela zame, ali me bosta imela še tako rada … Čeprav je moja glavica še majhna, je že polna nasprotujočih si misli. Veselim se dojenčka, ampak kakšno ceno bom morala za to plačati?

Očka se je usedel k meni, me resno pogledal v oči (kadar me resno pogleda ga kar poslušam, ker se to zgodi bolj redko) in mi povedal sledeče: »Višnja, ti si razlog, da bomo imeli še enega otroka. Z mamico si nisva nikoli predstavljala, da bova imela kdaj koga tako fajn rada, kot imava tebe. Zaradi tebe imava rajši cel svet. Vseeno pa čutiva, da lahko vso to ljubezen nameniva še enemu malemu bitju. Želiva, da je še nekdo tako ljubljen, kot si ti. In prepričana sva, da boš najboljša velika sestrica, kar jih je

To me je malo pomirilo. Sprva sem sicer upala, da bom dobila bratca, kot ga ima Pujsa Pepa, sedaj pa sem vedno bolj navdušena, da bom imela malo sestrico, ki jo bom lahko oblačila v moje cunje in ji bom prva pokazala, kako se nalakira nohte na nogah (pa čeprav vzgojiteljice tega ne marajo). Zato se vneto pripravljam na to mojo novo vlogo. Z mamico prebirava knjigo Pa je tu, kjer nov dojenček medvedek preseneti medvedjo družino, pa se imajo še raje. Imam majhno nosilko, da bom lahko z očitom ali mamico hodila skupaj na sprehod. Onadva bosta nosila sestrico, jaz pa mojega zajčka. Tudi moja Super krila imajo dojenčke, kakšne hecne igračke iz Kinder jajčka.

Poletje 2018 je zame res noro. Rastem kot gobe po dežju, pa vsi dobro vemo, koliko dežja je že zapadlo to poletje. Vedno bolj sem samostojna, ampak še vedno daleč najbolj uživam, ko smo vsi skupaj. Čeprav sem sprva predvsem na očka gledala kar malo skeptično, sedaj dobro vem, da ima pomembno vlogo. Da naju z mamico nasmeji. To mu gre dobro in potem obe lažje spregledava kakšne druge pomanjkljivosti, ki pa mislim, da so kar skupne večini moškim.

Kmalu bomo v hiši tri punce. To bo toliko enega govorjenja in oblačenja in hihitanja, da bo pravo veselje. Očka je povsem zadovoljen v svojo glavi, pogosto pravi, tako da se bo že znašel. Moj naslednji cilj je, da si izborim in opremim čisto svojo sobico. Imam milijon zamisli, ki bi jih rada uresničila. Življenje threenagerja ni enostavno. Želiš si že cel svet, pa je okoli tebe polno nekih pravil in omejitev, ki ti to onemogočajo. Vendar si s tem preveč ne belim svoje simpatične glave, kajti tudi jaz bom kmalu odrasla. In takrat si bom podredila cel svet!

Očkata sem si skoraj že, on se hitro zlomi.

 

8,560 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*