Kaj je neprecenljivo zate?

Kaj je neprecenljivo zate?

Utrujen sem. Bolj malo spimo na tem kratkem oddihu, ampak tega sem na tovrstnih dogodivščinah že vajen. Kajti življenje z malčkom je prav to, neskončna dogodivščina, ki preizkuša meje slehernega starša. Zakaj pa potem sploh hodite na dopust, se je slišalo povsem logično vprašanje. Ker je otrokova sreča tudi tvoja lastna. Ker ti je njegova dobrobit vredna stokrat več kot vsak osebni uspeh. Zamenjaš vse za otrokov nasmeh.

Do sedaj že vem, da ima vse v življenju svojo ceno. No, skoraj vse. Otrokova sreča je neprecenljiva. Če si razlog zanjo, je vse drugo povsem brezpredmetno. Torej gremo danes v drugi največji vodni park v Evropi, v Istralandijo. Ko mala vstopi vanj, sploh ne ve več, kje se je drži glava. Kot nora leta gor in dol, levo in desno, jaz pa kot najbolj ubogljiv hlapec hitim za njo. V iskanju sreče.

Ko se ta dopust izteka, že načrtujemo novega. Nisem prepričan, da se nam kam mudi, vem le to, da je življenje v svojem grobem bistvu tako kratko, da moramo doživeti čim več nepozabnega. To pa na domačem kavču sila težko. Moramo se premikati, ni druge. Moramo poizkušati, drugače ne znamo.

Kartica Mastercard se je izkazala bolje kot Ante v lokalni dalmatinski gostilnici. Vse je bilo super okusno. Vse preprosto, tako kot si vedno želimo. Kar je še najpomembnejše, napisali smo novo zanimivo poglavje naše družinske kronike. Odločeni smo, da napišemo pravo uspešnico. Če nam bo to tudi uspelo, je pa že drugo vprašanje. Vem le to, da bomo vztrajali do konca.

In kaj je bila češnja (višnja) na vrhu torte? Da sem pred odhodom domov mali kupil žogo s Pujso Pepo. Pričakoval sem, da bo z njo v naročju hitro zaspala, pa smo večino poti do doma poslušali, kakšne barve sladoled je dobil Pepin mali bratec Jure. Pravi avto žur, vam pravim. Vidiš, vsak dan se naučim nekaj novega. In čeprav ne verjamem v to, da je vsak dan čudež (kaj pa vsi ponedeljki in novembri tega sveta?), sem prepričan, da je vsak nov dan novo presenečenje. To pa je povsem dovolj.

Objava je nastala v sodelovanju z Mastercard Slovenija

3,760 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*