Poletje na školjki

Poletje na školjki

Pred kratkim smo za podaljšan vikend skočili na morje. Vsi smo bili že prav potrebni sonca in morskega zraka, najbolj pa se je oddiha veselila Višnja 🙂 Tudi jaz sem bila z mislimi že na pol na plaži, žal pa me je čakal še tisti del dopusta, ki ga nimam najraje. Pakiranje!

Ne vem kako nekatere mamice zmorejo vse spakirati v roku pol ure, jaz za priprave na morski dopust vedno porabim vsaj en dan. Čeprav smo bili zdaj že kar velikokrat vsi skupaj vsaj na krajših vikend oddihih, mi še vedno ni uspelo najti nekega dobrega recepta za uspešno spakirano prtljago. Ker vedno vzamem vsega preveč, sem se nekoč odločila, da bom zelo racionalna in sem vzela s seboj le najnujnejše, pa mi je bilo potem hitro žal, ko je Višnja že na poti na dopust pobruhala edini pulover z dolgimi rokavi in teniske 🙂 Tako da sedaj še vedno potujemo z goro prtljage, ker pač nikoli ne veš.

Čeprav si želim, da bi mi kupe oblačil vseeno uspelo vsaj malce zmanjšati, pa sem čisti ziheraš pri eni stvari, ki gre vedno z nami. Torbica napolnjena s prvo pomočjo, zdravili in vsemi potrebnimi pripravki ob primeru nesreče ali bolezni. Verjetno se moram za to doslednost zahvaliti svoji mami, ki dela v zdravstvu in že ko sem bila otrok, smo na dopust vedno nosili še en lekarniški kovček.

K sreči smo večino dopustov preživeli zdravi, je pa vseeno potujoča lekarna prišla še kako prav ob manjših poškodbah, raznih bolečinah in vročini. V takih trenutkih si res vesel, da imaš vse potrebno pri roki za prvo samopomoč in ne rabiš nekje po zakotnih obmorskih vasicah iskati lekarne.

Zadnja leta, odkar odkar z nami naokrog hodi tudi Višnja, pa se soočamo še z eno težavo. Višnji na dopustu vedno ponagaja prebava, kar pripisujem predvsem prehrani, ki je na počitnicah vedno malce drugačna kot doma. Saj veste kako je na morju. En, dva, trije sladoledi, kdo jih pa šteje? Po vrhu še kakšen sok in posledično se hitro prične črvičenje v trebuščku. Za razliko od Višnje, pa se moja prebava na dopustu poleni, gre na off skupaj z mojo glavo in mi prav tako povzroča težave.

K sreči sem našla rešitev, ki Višnji zelo pomaga pri umiritvi črevesja. Vedno bolj se zadnja leta poudarja pozitivne učinke jemanja probiotikov, ne samo v primeru kurative, ampak tudi kot preventiva. V naši potujoči lekarni tako vedno najdete tudi probiotike Waya. V obliki kapljic za otroke in kapsul za odrasle. Probiotiki WAYA® so idealni za uravnoteženo črevesno mikrofloro. To je mlečnokislinska bakterija, ki velja za najbolj preskušani probiotični sev na svetu, je normalno prisotna v našem črevesju in se uspešno »bojuje« proti škodljivim bakterijam.

Ponavadi začnemo probiotike jemati že kakšen teden pred odhodom in s tem malce podpremo naš imunski sistem ter nadaljujemo z jemanjem tudi na morju. Nam se je ta praksa super obnesla, saj je hčerkina porušena prebava posledično tudi na dopustu urejena. Moram pa se pohvalit, da probiotiki pomagajo tudi meni. Pravijo, da vaja dela mojstra in s pomočjo Waje smo postali pravi straniščni mojstri 🙂

Tako so torej videti naše priprave. Čeprav so dnevi pred samim oddihom malce bolj divji in stresni, se potem nekako na cilju vedno popolnoma odklopimo in uživamo na polno. S potujočo lekarno, ki nas vedno spremlja, pa poskrbimo, da imamo skrbi še toliko manj.

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Medis

8,944 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*