Neprecenljivo

Neprecenljivo

Jaz sem preprost človek. Mi smo preprosta družina, zato najverjetneje kar uspešno sobivamo. Načrtovanje nam ni povšeči. Denar nam je pogosto odveč, čeprav smo veseli, če ga je raje več kot pa manj. Tudi dopust kaj preveč ne načrtujemo. Še najraje vidim, če se zgodi iz danes na jutri, povsem spontano in zato toliko bolj pristno.

Stava z Urško in njeno prijetno družinico iz bloga 220 stopinj poševno mi je bila kot pisana na kožo. Vse z Mastercard kartico. Natankam nekje na poti, ko se prižge rdeča lučka. Na cestnini se postavim skrajno desno, kjer plačujemo kartičarji in ENC-jevci. Fasango nabavim v tistem Konzumu, ki je najbližje naši počitniški hišici. Dami mojega srca peljem na večerjo. Vse s kartico. Pa naj še kdo reče, da ne znam načrtovati.

 

Vsi me prepričujejo, da nekaj kun le rabiš s sabo. Kaj pa sladoled na plaži, kaj pa sadje na tržnici. Spet ne vidim to kot nepremostljivi oviri. Če smo že bolj klavrni načrtovalci, smo pa toliko boljši improvizatorji.

Kot vedno mi je pomembno le še to, da smo skupaj. Čim več in na vseh koncih. Sploh si ne znam več predstavljati dopusta, ki ga ne bi preživeli skupaj. Pa čeprav se starši na dopustu skoraj nič ne odpočijemo. Razumljivo, ker cele dneve lovimo male navihančke. Vendar je vse tisočkrat vredno, ko vidimo nasmeh na obrazu. Kako spokojno zaspi po kosilu. Ko ti na ušesa pove, kako rada je na morju. In kako rada je povsod z nama.

Sicer kot nori opazujemo, če prava glava kuka iznad morske gladine. Umag nam je všeč. Že dolgo nismo bili v Istri. Neprecenljiva doživetja so resnično le tista, ki jih preživimo skupaj.

Objava je nastala v sodelovanju z Mastercard Slovenija

3,551 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*