Kje ste junaki?

Kje ste junaki?

Obožujem soda in sovražim liha leta. Razlog je povsem preprost. Ko so na sporedu soda leta, lahko uživamo v svetovnem ali evropskem nogometnem prvenstvu, morda tudi olimpijskih igrah in še v kakšen sladkorčku, med lihi leti pa je na sporedu kvečjemu evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju z neprekosljivo Jolando Bertole. Liha poletja so razvlečena kot čreva, soda pa so čudovita, sproščena in doživetij polna.

Moj letošnji poletni urnik se je seveda povsem prilagodil svetovnemu nogometnemu prvenstvu v Rusiji. Od štirih prva, ob osmih druga tekma. Vmes veliko igre in le malo dela. Še prehrano sem temu prilagodil. Popoldne zdravi smutiji, zvečer pivo in čips. Kajti ravnotežje v življenju je najbolj pomembno.

Vedno sem tuhtal, kaj je ljubše lepšim polovicam. Ko spremljamo kakšno prvenstvo, smo moški čustveno in mentalno seveda odsotni. Kavč in daljinec sta naša najboljša prijatelja. Spet si lahko v tem obdobju dame privoščijo kaj več zase. Vseeno nam je, na koliko kavic s kolegicami greste ali koliko časa ste na telefonu, le da slišimo komentatorja in njegove prazne marnje. Lahko se zredite, nihče ne opazi. Če imate mastne lase, je čisto vseeno, ker bodo danes ziher odločali penali. Dovoljeno vam je več.

Ko pa ni nič pametnega športa na TV-ju, pa smo seveda bolj prisotni, ampak tudi tečni. Ker ne vemo, kaj bi sami s sabo, ste nam tudi ve pogosto odveč. Sicer se več pogovarjamo, ampak gre za plehko besedičenje. Sicer opazimo nov fru-fru, ampak v isti meri začnemo debatirati, kaj je bilo narobe s spetimi lasmi. Ni vam lahko, ampak tako pač je.

Poleti se tudi prehrana pri meni povsem spremeni. Vse postane bolj lahko in tekoče (čevapi excluded). Ker smo se z BEKO-m odločili, da vas podučimo o zdravi in okusni prehrani, je čas za nov poletni recept. Jaz prisegam na preprosto. Če pa s tem pritegnem še otroka, da sodeluje v mojih kulinarično-nogometnih eksperimentih, potem sem pa zmagal.

Sladoled iz zmrznjenega jogurta:

  • 300 ml navadnega jogurta
  • 30 g medu
  • Sadje po izbiri: mango, kivi, jagode

Zmešamo jogurt in med, sadje pa zmešamo posebej. Potem vse zmešamo skupaj. Otroci naj vlijejo jogurt v modelček ali posodo za led, na vrhu pa postavijo leseno palčko. Zamrznite, dokler ni pripravljeno za uživanje.

Kampanja Jej kot tvoj junak zagovarja prav to. Zdravo, okusno in preprosto. Zakaj ne bi sodelovali pri pripravi še otroci, ki so po pravilu nori na sladoled, še rajši pa staršem priskočijo na pomoč pri kuhi (saj pri nas je tako, da ne bom komu neupravičeno dvignil pričakovanja).

Soda poletja so top. Letošnje še posebej, ker ni prevroče. Ker pade kakšna kaplja dežja, ker zapiha veter, ker morje v Dalmaciji ni pregretih na 29 stopinj in je tudi Kolpa prijetno osvežilna. Poletja so najboljša, ker še več časa preživimo skupaj. Otroci imajo počitnice, odrasli dopust. Ležimo v senci in preprosto uživamo v uživanju.

Če bi si želel še kaj drugega, bi bil že požrešen. Fuzbal, sonce, veliko dobre jedače in moji dve punci – čeprav je tretja že na poti, tako da imam tri za ceno dveh. Poletje je darilo leta. S soncem obsijani smo odmislili vse male težave vsakdana. Danes so dovoljenje sanje. Pa jutri pa jutrišnjem tudi. Vse tam do začetka septembra.

 

Družinica Marolt je ponosni ambasador prav posebnega projekta Jej kot tvoj junak, ki je nastal pod okriljem BEKA. S pomočjo pametnih BEKO kuhinjskih aparatov bomo poskrbeli, da bodo naši obroki še bolj zdravi, okusni in tudi zabavni za pripravo.

4,271 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*