Kdo ima večjega?

Kdo ima večjega?

Trebuh, kakopak. Ne zaupam ljudem, ki imajo celo življenje bolj ali manj enako število kilogramov. Ko je star petnajst, 27 ali 43 let, vedno ima 78,8 kilogramov. Lahko poje vse, kar mu je na dosegu roke, poplakni to s sedmimi pivi, pa mu tehtnica še vedno ne pokaže 100 gramov več. Bolj realistični so zame tisti, ki spreminjajo svoja agregatna stanja, iz trdega v mehko, pogosto tudi v tekoče, pred desetimi leti je imel 10 kil več, potem jih je 22 izgubil, nakar jih je dobil v lanskem letu in pol 15 nazaj. To je iskren človek, ki mu življenje ne spregleda pregreh.

Od zime do poletja sem spet pridobil tri nove kilograme. Od kje, mi ni znano, a tu pač so. Čeprav se trije kilogrami pri metru devetdeset kar lepo porazdelijo, sem se vseeno odločil, da po kakšnem letu zopet odstranim sladkarije iz mojega jedilnika. Kar je za nekoga, ki se je rodil z 32-imi in ne enim samim zobom za sladko, precejšen izziv. Še dobro, da sem dovolj trmast.

Ker sem nekaj vzel iz svojega jedilnika, je to treba seveda nadomestiti. Poleti je to nekoliko lažje, ker imam poln hladilnik svežega sadja. Ergo sedaj moja draga dela šejke. Šejk levo, šejk desno, enega dopoldan in enega popoldan. Sladkor sem nadomestil s fruktozo. Naravno je pač vedno boljše. In pri tem nam pomaga BEKO-v blender. Nad zdravimi smutiji sva uspešno navdušila tudi Višnjo, kar je zame še posebej pomembno.

Bil sem namreč okrogel otrok. Srečen, a okrogel. In to v času, ko celotno okolje ni bilo tako hudo občutljivo, kar pomeni, da so me vsi klicali debeli. Od vrstnikov do starejših. Čeprav me to ni zaznamovalo, ampak me je prej oblikovalo do te mere, da sem se v kasnejših letih odločil, da me to ne bo nikoli določalo. To možnost sem drugim vzel iz rok. Vedel sem, kaj sem in nisem drugim dovolil, da me prepričajo o nasprotnem.

Tako sem hitro vedel, da nisem želel, da moja mala doživlja isto. In to v času, ko je debelost med otroci veliko bolj resna težava, kot je bila v moji mladosti. Takrat sem bil jaz izjema, danes vidiš več okroglih kot pretegnjenih otrok. Zato toliko bolj pozdravljam BEKO kampanjo Jej kot tvoj junak, kjer nutricionisti FC Barcelona pripravljajo zdrave obroke za otroke in odrasle. Ker sem jih nekaj že poizkusil, lahko brez slabe vesti rečem, da so tudi neverjetno okusni.

Zdrav in okusen recept meseca – Slastni obrambni smoothie:

Kaj potrebujete:

  • 150 g ananasa
  • jabolko
  • 1 kumarica
  • 1 limona/limeta
  • 5 listov sveže mete
  • 50 ml kokosove vode

Narežite ananas, kumaro in jabolko in sestavine vstavite v mešalnik. Simpl ko pasulj.

Povsem vseeno mi je, če si suh, debel, povprečen, velik, majhen, bolj ali (mnogo) manj lep. Fizične lastnosti ne osmišljajo človeka. Pomembno je, kako razmišljaš in predvsem kako čutiš. Zelo pomembno je tudi to, da se dobro počutiš v svoji koži.

Prepričan pa sem v to, da je izredno pomembno, kaj daš v svoje telo. Ponotranjil sem dva reka, ki sem ju nekje zasledil. Vilice te ubijejo hitreje od vsakega metka (»Fork will kill you faster than a bullet«), kar pomeni, da je neverjetno škodljivo za tvoje telo, če slabo ješ. Drugi pa je, da ne moreš tako veliko telovaditi, kot lahko slabo ješ (»You can’t out work what you eat«), kar pomeni, da lahko cele dneve tečeš ali gvihtaš, pa če potem poješ za večerjo tri burgerje s krompričkom, za sladico pa kos torte, nisi naredil skoraj nič.

Z veseljem vam razkrivam, da smo postali ambasador prav posebnega projekta Jej kot tvoj junak, ki je nastal pod okriljem BEKA. S pomočjo pametnih BEKO kuhinjskih aparatov bomo poskrbeli, da bodo naši obroki še bolj zdravi, okusni in tudi zabavni za pripravo

8,975 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*