Rojen pod modno zvezdo

Rojen pod modno zvezdo

Ko se je Višnja rodila, sem imel smele želje, da naju bom oblačil v podobne cunje. Vedno sem bil prepričan, da se kar dobro znajdem v tem modnem svetu in v glavi sem imel sliko, kako mi sledi mini me. Pa sem ji kupil nekaj Run DMC in Guns’n’Roses majic, puloverjev s smešnimi snežaki in podobno, ker sem zmotno verjel, da jih bo mala nosila. Takrat še nisem vedel, da to pač določa le mamica. In ko sem zavrgel nekaj teh meni všečnih kosov, ne da bi jih mala kdaj oblekla, sem ugotovil, da se borim z mlini na veter.

Ker mati vedo, koliko in v kaj otroka obleči. Potem pa pridejo obe v dnevno sobo v istih pastelnih barvah in podobnih krojih, kar pa je bojda veliko naključje. Nikoli tega ne načrtujem, mi zatrjuje tavelka, to se povsem spontano zgodi. Ampak jaz dobro vem, kaj se dogaja. Najprej obleče sebe, potem se loti še nje. Spontano my sweet ass!

Zato sem zgodaj obupal nad tem, da se stilsko ujemava. Cunjice izbira in kupuje kar njena mamica. Vsaka spletna trgovina v Evropi in ZDA ji pošlje obvestilo, ko pride na njihove virtualne police kaj novega in ona potem s kirurško natančnostjo vse preuči. Sicer pozabi na to, da mora tudi po malo v vrtec, ampak košarice pa nikoli ne pusti prazne.

Še vedno pa lahko naročam stvari zase. Med priljubljenimi zavihki imam dve košarkarski strani, tri nogometne in sedem nakupovalnih spletnih strani. Številko računa poznam na pamet. Tudi koda CCV mi ne dela težav. Od kar sem ugotovil, da ni potrebe po tem, da izbiram cote v nagužvanih štacunah, se poslužujem izključno spletnega šopinga.

Na mimovrste vas čaka nova super akcija. Od srede do nedelje imajo na vso obutev (modno, športno, otroško) s promo kodo OBUTEV20 dodatni 20 % popust. Ne pozabi, da imajo veliko več izbire kot v drugih trgovinah. Nazadnje sem si nabavil superge Converse Chuck Taylor All Star. All black, double heel zip. Ena boljših odločitev.

Moj modni izbor je preprost – da je malo drugačno, pa še vedno takšno, da se v teh cunjah dobro počutim. Ne razumem ljudi, ki si kupujejo stvari, v katerih se počutijo izpostavljene in jim je v njih nelagodno. To, kako se oblačiš, je odraz tvojega razmišljanja in odnosa do sveta.

Čeprav se otrok ne oblači po mojih željah, njena mamica dobro ve, kaj ji paše. Za moj okus je nekam veliko roza stvari, ampak kaj pa čem, če sem v pretežno ženski družbi. Čeprav se prilagajam vzdušju, se nikoli nisem dobro počutil v roza rečeh, zato se jih še vedno izogibam. Kar pa nikoli nisem razumel, so bili moji vrstniki, ki so jim še pri skoraj tridesetih cote nabavljale mame. Ker se jim to ni dalo ali ker jim je bilo vseeno. Vseeno fantje danes nosijo bolj oprijete kavbojke od deklet in razkazujejo svoje gležnje tudi pozimi, tako da res ne razumem vsega.

Kaj torej ostane moškemu, ki verjame (če zmotno ali ne, je že drugo vprašanje), da je rojen pod modno zvezdo, pa mu tega ne uspe prenesti na podmladek? Da nadaljuje s tem, da spedena sebe. Pa ne za druge, da ne bo pomote. Ampak da se bolje počutim sam.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem mimovrste=)

7,688 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*