1. par vs. 2. par

1. par vs. 2. par

Dva para, istih let, za lažjo predstavo recimo, da sta zgodnjih tridesetih, podobnih svetovnih nazorov, podobne vzgoje in navad. Edina bistvena razlika med 1. parom in 2. parom je ta, da prvi ima otroke, drugi pač ne. Vendar to pomeni, da oba para živita povsem drugačno življenje

1. par se odloči za otroka, 2. par za psa

1. par hodi spat najkasneje ob pol desetih zvečer, 2. par se takrat začne šele rihtat za ven.

2. par ima hobije, 1. par le eno interesno dejavnost, zaradi katere ima podočnjake.

2. par se kulturno izobražuje, hodi na predstave, koncerte in plesne večere, 1. par četrtič zapored gleda isto epizodo Pujse Pepe (Helikopter gospodične Zajec).

1. par si na dopustu ne odpočije, ampak pride domov še enkrat bolj zmatran, 2. par si polni baterije.

2. par na morju plava in se sonči, 1. par ves čas mrzlično šteje, če iz vode kuka pravo število glav.

2. par seksa, kadar mu je to po godu, 1. par priredi zabavo vsakič, ko mu dejansko uspe.

1. par nosi razvlečene trenirke in sponzorske majice (Tabakum ali Komunaliada 2014), 2. par se trudi z raznimi kravatami in visokimi špičaki.

2. par pazi, kaj je, 1. par je srečen, če mu otrok vsega ne poje.

1. par se prepira o vzgoji otrok, 2. par o vsem drugem.

2. par se odpravi na dolgo potovanje, 1. par se trikrat v eni uri odpravi od spalnice do kuhinje, ker je otrok pred spanjem ugotovil, da je lačen kot volk.

2. par razmišlja o prihodnosti, 1. par upa, da bo preživel sedanjost.

1. par ima zakonsko posteljo, pa na njej spi samo še otrok, ker je očka na kavču in mamica na otroški posteljici, 2. par ima zakonsko posteljo in na njej spita kar oba.

2. par pozimi le redko zboli, ker skrbita za svoj imunski sistem, 1. par je več pri zdravniku kot doma in verjame, da je edina naloga imunskega sistema ta, da se zruši.

1. par si vzame dopust, da skrbi za bolnega otroka, 2. par si vzame dopust in gre potem dejansko na dopust.

2. par pazi na svojo prehrano, 1. par je danes jedel pogreto prežganko, polovico frutka, dva griza banane in jajce na oko, ki je bilo izrecna želja otroka, pa se je le trenutek kasneje premislil.

1. par vozi Scenica, 2. par pa Mini Cooperja.

2. par ima pospravljeno stanovanje, 1. par verjame, da je pospravljeno takrat, ko so vse igrače nametane le v en kot.

1. par pozna na pamet vse Tačke na patrulji, 2. par pa celo družinsko deblo Kardashiank.

2. par gre v šoping in si ogleduje stvari zase, 1. par gre v trgovino zato, da enemu od njih kupi nov par čevljev, ker je prejšnji že ves luknjast, pa pride domov s tremi bodiji, Janom iz Superkril in jagodnim sokom, pravih čevljev pa niso imeli

1. par je srečen in 2. par je srečen. 1. je srečen, ker odšteva minute, ure, dneve, tedne, mesece in leta do dne, ko bodo otroci dovolj veliki, da bodo zapustili domače gnezdo, 2. par je srečen, ker lahko še vedno skrbita eden za drugega in predvsem vsak zase. Končno imamo na voljo dve možnosti, ki sta dobri za vse.

 

 

 

19,205 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*