Zavist = strupena puščica

Zavist = strupena puščica

Verjetno najbolj neprivlačna značajska lastnost pri posamezniku je … zavist. Vsaj zame. Foušarija je nekaj odurnega. Ko ne prenesemo nekoga drugega samo zato, ker ima nekaj, kar si želimo, pa ne znamo ali ne moremo tega dobiti. V idealnem svetu bi se človek na tej točki potrudil in napel vse svoje sile, da tisto nekaj, kar si tako želi, pač dobi. V večini primerov pa ta isti človek v tovrstni situaciji raje napade osebo.

Koliko lažje je kriviti zunanje dejavnike, kot pa narediti nekaj na sebi. Iskreno drugim ne zavidam nič. Naj imajo boljši avto, večjo hišo, boljšo službo, več denarja, karkoli že, za vse te materialne stvari mi je povsem vseeno. Ker mi je resnično pomembno le to, kaj se dogaja v naši družini.

Nikoli nisem bil tako pretenciozen, da bi verjel, da je nekomu uspelo v življenju le zato, ker je imel nepričakovano veliko sreče. Ali jo je izzival in mu je namenila pozornost, ali je zanjo toliko več delal, ali si jo je zaslužil s svojim odnosom do življenja, povsem vseeno je. Dejstvo je, da sreča ni nekaj, kar bi morali zavidati drugim, ampak bi morali ustvarjati svojo.

Neskončno spoštujem tiste, ki se povsem požvižgajo na mnenje drugih in pišejo svojo zgodbo. Vsaj zadnjih pet let se trudim, da sem eden od teh. Izkušnje in rane preteklih let so me naučile, da nič ni bolj pomembnega od tega, da sem srečen in se trudim osrečiti tistih nekaj, ki so mi resnično pomembni. Zato nikoli ne prelagam svoje zgodbe v roke drugih. Nihče drug ni odgovoren za mojo srečo, za moj življenjski stil, ker je vse to na mojih plečih. Ne zavidam drugim in z resnično naklonjenostjo spremljam uspehe drugih. Ker si želim le to, da je čim več ljudi zadovoljnih s svojo življenjsko zgodbo.

V tem duhu zaključujem te preproste misli. Zavist je grda, odbijajoča in nesramna. Lahko gre za vizualno najlepšo deklino na svetu, pa jo foušarija tako odurno izkrivi, da je nočem niti pogledati. Zakaj so ljudje tako ponosni na inteligenco posameznika, če pa je ta isti človek emocionalno zaostal, pa nimajo nič proti?

Veš, kaj si želim? Da me jutri moja hčerka pogleda tako lepo, kot me je danes. Da bomo zopet kot družina preživeli lepe popoldanske ure na soncu in da bom lahko zaspal spočit, ker vem, da je za mano še en lep dan. Ne hrepenim po neverjetnih dneh in izkušnjah, ki ti vzamejo dih. Želim si predvidljive dni iskrene sreče. In te soustvarjam sam.

 

7,639 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*