Nosečkov dnevnik

Nosečkov dnevnik

O tem, kaj se dogaja z žensko med nosečnostjo, obstajajo resne študije, milijoni knjig in še več bolj ali manj strokovno podkovanih mnenj. O tem, kaj se v teh devetih mesecih dogaja z moškim, je večna uganka za vse. Naslednje vrstice so namenjene le temu, da poskusijo osvetliti težave enega očka med tem posebnim obdobjem.

Razrešimo najprej nekaj – tudi jaz nisem žival, malo se le znam brzdati. Potem ko sva presrečna ugotovila, da sva v drugo noseča, sem jo vsaj štirinajst dni, če ne celo tri tedne, fizično pustil bolj ali manj pri miru. Naj zadiha, revica. Potem pa so se v meni začele pojavljati nekakšne nuje, ki so zelo hitro potrebovale razrešitev. Začel sem ji povsem logično razlagati, da že tako dolgo nisva seksala, da me slabi in obstaja velika verjetnost, da zbolim. In kaj se je zgodilo? Zbolel sem! In to konkretno, angina in neke meni tuje stvari, ki sem mislil, da predstavljajo moj konec. In še danes sem trdno prepričan, da se mi kaj takega v primeru izpraznjene mošnje ne bi zgodilo.

Tako sem potrpel do dne, ko sem se za silo sestavil skupaj in sem po dolgem prigovarjanju le opravil tisto, kar je bilo nujno. In potem sem bil zopet zdrav kot riba. Nazadnje sem fehtal, da ga namočim, pri svojih osemnajstih. Nazaj v prihodnost, Jure. Ponoči sem se pogosto zbujal s trdim, pa je to velik problem za nekoga, ki vedno spi na trebuhu. Torej sem moral posvojiti še nove spalne navade, kar je za nekoga v mojih letih precejšen zalogaj.

Tjaša je prebrisana. Začela si je izmišljati načine, kako bi me odvrnila od same misli na seks. Najprej se je nehala rihtat, pa to ni nič pomagalo, še vedno sem ji sledil ves nabrekel. Potem je začela jesti tako pogosto in veliko, da se je malo zredila, pa me je večja guzica samo še bolj napalila. Ker ponavadi zvečer uspava malo, je posvojila njen ritem in je hodila spat kar ob osmih. Ampak to sem rešil tako, da sem začel bolj zgodaj vstajat. Kjer je volja, je tudi pot.

Ko sem nekega poznega popoldneva prišel v kopalnico, me začne ovohavati kot pes sledilec. Pa je ni zanimalo, ali sem popival ali morda voha parfum kakšne ženske, ampak je prišla do sklepa, da sem jedel Kinder Bueno. Njen Kinder Bueno. Pa sem ji zagotovil, da sem pojedel le dve žlički Nutelle. Ha, je rekla, pa te imam, in je stekla v kuhinjo, pograbila veliko žlico in iz principa pojedla trikrat toliko. Ovohavala me je bolj natančno kot prašič, ki išče tartufe. Zato hodim naokoli z ustno vodico.

Zvečer jo lahko zbudim le v primeru, če sem ravnokar prišel iz Meka ali pekare. V nasprotnem primeru se ji res ne splača vstati. Tako imam po treh letih večere zopet le zase. Vmes pogledam kakšen del serije in spijem pivo, sicer pa pospravljam posodo in zlagam cunje. Tako je, sedaj sem postal še sorazmerno učinkovita gospodinja. Sem tolk pucal, da sem se znucal.

Veliko je pogovorov o prihodnosti, čeprav sem preprostega mnenja, da bova spontano vse zmogla. Veliko je novih občutkov, ki bi jih moral razumeti, novih situacij, ki bi jih moral predvideti in novih tem, ki jih morava predebatirati. Pozimi sem krivil le vremenske vplive in zmotno verjel, da gre le za prihajajočo spomladansko utrujenost. Pa sem se sedaj končno sprijaznil z dejstvom, da bom kar devet mesecev v kosu bolj kot ne zdelan.

Čeprav je moški fizično nezmožen, da bi zanosil, pa med partnerjevo nosečnostjo tudi zanj nastopi povsem novo obdobje. Pogosto sem smilim samemu sebi, pa hitro opustim to misel, ker sem prepričan, da drugi tega ne bi razumeli. Tako pa pucam, več jem in upam, da na vsako polno luno še seksam. To je v grobem to.

 

12,132 total views, 2 views today

3 Comments

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*