Hiša še ni dom

Hiša še ni dom

Jure: Višnja še vedno spi pri nama v spalnici, na zakonski postelji sicer zavzame večino prostora, pa še vedno nekako shajamo brez večjih težav. Kljub temu Tjaša pogosto omenja možnost, da bo mala kmalu potrebovala svojo sobico. Otroško sobico za punčke z vsemi stvarmi, ki temu pritičejo. Polno nekih roza zadev, simpatičnih grafik in podobnih ljubkosti, razumljivih le nežnejšemu spolu. Mene zanima le to, koliko me bo vse to koštalo. Ne preveč, mi zagotavlja. Okej, odgovorim, misija sobica je naslednja na vrsti.

Kako torej izgleda nakupovanje za otroško sobico? Dami divje nabirata vse stvari, ki jih po njunem mnenju vsaka dekliška sobica nujno potrebuje, jaz na vsake kvatre predlagam nekaj, kar po mojem iskrenem, a preprostem mnenju vsak bivalni prostor polepša, pa me takoj zatreta. Nimaš kaj, Jure, to je cena tega, da živiš v pretežno ženski družini, si mislim.

Bolj razmišljam o tem, kako se bo moje življenje spremenilo, ko mala zapusti spalnico. Ali to pomeni porast spalničnih nočnih aktivnostih za 40 odstotkov? Ali pa bo šlo vse po starem, kar pomeni, da grozim, da se mi bodo v možganih pojavili krvni strdki, če ne bom hitro dobil to, kar precej pogosto nujno potrebujem za mirno stanje telesa in duha.

Na Facebook strani momaxa so na voljo tri sobice, ki smo jih opremili starši blogerji. Sploh ni pomembno, za katero glasujete, važno je, da si izberete tisto, ki vam je najbližje, glasujte in komentirajte, ker lahko s tem osvojite čudovito presenečenje. Because everybody likes free stuff!

Sicer pa je moški v družbi dam vedno obsojen na to, da bo veliko svojega prostega časa nakupoval. To ali ono, štacuna nam ne uide. Prej ko se s tem sprijazniš, bolje je. Otroška sobica je naslednji korak v personalizaciji doma, ki je že tako v veliki večini podrejen ženskima dvema tretjinama družinice Marolt. Ampak se ne pritožujem, ker ne potrebujem veliko. Hiša še ni dom. Dom pa sta ustvarili obe kraljici mojega srca.

Tjaša: Včasih me bralke povprašajo, kakšno sobico ima naša Višnja in jim odgovorim, da ima mala svoje igralne kotičke po celi hiši, svoje sobice pa zaenkrat še nima, ker se še vedno vsi skupaj stiskamo na zakonski postelji. Nam je tako všeč in vsi se dobro naspimo, ampak Višnja je že nekajkrat omenila, da bi imela svojo sobico in posteljico, kot jo ima njena starejša soseda, zato se bomo letošnjo poletje lotili opremljanja otroške sobice.

To je projekt, ki se ga resnično veselim že od Višnjinega rojstva, zelo rada namreč urejam prostore, rada imam ljubke detajle, s katerimi dom popestriš in mu vdahneš življenje. In mislim, da z ponudbo lepih stvari za dekliško sobico ne bom imela težav, prej z izbiro ob tako pestri ponudbi.

Kot naročeno nas je k simpatičnemu sodelovanju pred kratkim povabilo podjetje momax, za katerega smo trije blogerji opremili tri otroške sobice, bralci pa si lahko izberejo svojo najljubšo in se potegujejo za lepe nagrade. Vse tri sobice so lepe, ampak meni se srce stopi ob pogledu na nežno sobico za princeske, ki jo je opremila ekipa Ljubkega nesmisla.

Juretu sem med opremljanjem sobice v momaxu na Rudniku v Ljubljani naštevala seznam stvari, ki jih seveda nujno rabimo tudi za Višnjino sobico in verjemite, da je bil kar dolg. Kaj naj, če pa imajo toliko lepih stvari, ki se jim ženska ali dekliška duša res ne more upreti 🙂

Objava je nastala v sodelovanju z momax Slovenija

9,145 total views, 4 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*