Zato uživaj

Zato uživaj

Včasih se sploh ne zavedam, kakšno srečo imam. Še pred desetletjem ne bi nihče prepoznal, da mi gre vso to pisanje kar dobro od rok. Pred desetimi leti ne bi s tako lahkoto dosegel tako velikega občinstva. Pred nekaj leti ne bi imel možnosti, da odprem svojo firmo za to, da počnem to, kar sem vedno rad počel. Pisal.

V osmem razredu osnovne šole me je učiteljica slovenščine vprašala, kaj bi rad bil, ko bom izbiral svoj poklic. Nimam pojma, sem ji iskreno odgovoril. Namignila je, da precej dobro pišem (kljub vsem slovničnim napakam, ki me zvesto spremljajo še danes, ker sem precejšen slavistični teoretik, ki se v praksi pogosto in povsem izgubi) in da naj razmislim o tem, da bi postal novinar. Zakaj pa ne, sem si mislil. Športni novinar, to bi rad bil. Blogerji takrat seveda sploh še niso obstajali. Internet je bila pogruntavščina oddaljene prihodnosti, tako da je bilo novinarstvo za nekoga, ki rad piše, kar logična izbira.

Današnji mladci lahko sanjajo. Poklici prihodnosti so še povsem zaviti v tančico skrivnosti. Zavidam mladim, ker jim prihodnost ponuja tisoč, milijon priložnosti. Že danes imamo možnost, da si ustvarimo poklic, ki nam je všeč. Predvidevam, da bo v prihodnosti tega še veliko več.

Vedno sem najbolj cenil inovativnost in to nam vseh področjih. Ali si drugačen s svojim pisanjem, s svojim oblačenjem, obnašanjem, razmišljanjem ali kaj podobnega. Morda si drugačen v kulinaričnem smislu, kot je zagotovo Argeta, ki je v novih zelenjavnih namazih združila tisto, kar je na prvi pogled nezdružljivo. Zdravo in okusno.

Upam, da ste sodelovali v njihovi nagradni igri Nepozabna doživetja. Od podzemlja do vesolja, piknik nad oblaki, adrenalinska norčija, sanjska dirka in magična ustvarjalnica. Čudovite besedne zveze, ki obljubljajo dodano vrednost sicer pustnemu vsakdanu. Več o nagradni igri lahko izveste tukaj: https://zelenjavni-namazi.si/dozivetja/

Ker se veselje deli in ker večjega veselja od hrane pravzaprav ni, bomo skupaj z Argeto podelili paket vseh petih namazov tistemu, ki nam zaupa svoj recept. Bodite izvirni, drzni in preprosti, kot nas je večina moških.

Tjaša je na primer za druženje s prijatelji pripravila dip varianto večerje, kjer se je poigrala z narezano svežo zelenjavo na palčke (korenček, kumare in bučke), popečenimi kruhki, mehiškimi tacosi in s petimi novimi zelenjavnimi namazi. Za popestritev na koščke narežite sirček in uživajte v mavrici okusov.

Včasih se sploh ne zavedamo, kakšno srečo imamo, če lahko večino dneva, tedna, meseca, leta in življenja preživimo v družbi ljudi, ki dajejo smisel našemu življenju.

Pogosto pozabimo, da je življenje v svojem bistvu tako preprosto, da je prav nesramno od nas, da ga tako celovito zakompliciramo.

Zato uživaj. Uživaj v svojem telesu, v svoji glavi, v družbi prijateljev ali neznancev, uživaj v hrani, seksu, dobri knjigi in frišni posteljnini. Predvsem uživaj, vse ostalo je precenjeno.

 

Objava je nastala v sodelovanju z Argeto

4,746 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*