Sentimentalni, a srečni

Sentimentalni, a srečni

Kako pogosto se ujameš v past, da si želiš življenje nekoga drugega? Mislim, da se novim staršem to vprašanje ne postavlja več. Ker se tako docela in do ušes zaljubimo v svojega otroka, da si nič več ne želimo živeti življenja drugega. Nočeš živeti življenja, kjer ni tvojega otroka.

Seveda je vsak od nas prepričan, da je ravno njegov otrok najbolj poseben. Ne bi ga zamenjali za nič ali nikogar na svetu. Verjamemo vanj, tudi ko dela napake. Ker so njegove napake tudi naše napake, mu nič ne zamerimo. In tako ne obstaja drugega izhoda za nas, kot da se hkrati izgubimo v ljubezni in iščemo skupno pot iz družinskega kontroliranega kaosa.

Vsak dan se opomnim, da moje male ne bi mogel imeti bolj rad. Zdi se mi, da me s svojimi malimi posebnostmi in pristno iskrenostjo v to pravzaprav sili. Vsak naslednji dan se znova prepričam, kako grobo sem se motil. Starši smo pravzaprav najsrečnejši ljudje na svetu. Ljubimo in smo ljubljeni. To je nekaj, kar nam v zgodnjih srednjih letih osmisli življenje na povsem nov način.

Držim pesti, da bomo v naslednjih tednih vsi trije zdravi. Z mlado družino je pač tako – ko je bolan en del družinske celice, smo bolni vsi. Vsi trije nismo bili zdravi že skoraj dva meseca. Nemo in glasno preklinjam vrtčevsko prenašanje bacilov, čeprav se zavedam, da bi slej kot prej vse fasala. Ampak vseeno bi rad to prelagal do onemoglosti.

Sicer smo sijajni. Najboljši in nepremagljivi. Veliko se smejimo, malo kregamo, bockamo mamico in psa in se skrivamo v zasedi, da ju prestrašimo. Naše življenje je sestavljeno iz tisoč malih trenutkov, ki večini predstavljajo mašilo dneva, nam pa vse, kar je pomembno.

Ker sva z malo pristala na antibiotikih, sva si to zimo olajšala tudi s probiotiki WAYA. Mala z WAYA kapljicami, jaz pa s kapsulami za uravnoteženo črevesno mikrofloro. Ponosen sem na dejstvo, da skoraj nikoli ne jemljem zdravil. Zato pa so antibiotiki toliko bolje prijeli. Ker pa antibiotiki v telesu poleg slabih uničijo tudi dobre bakterije, jih je dobro nadomestiti s probiotiki, da ne pride do prebavnih motenj. To pomeni, da sva s probitoki WAYA ponovno vzpostavila ravnovesje v svoji prebavi. Kot vedno, sem velik zagovornik tega, da poslušam svoje telo. Ker mi vedno pove, kaj mu paše in kako naj skrbim zanj.

Rad bi rekel, da se nam zdravje počasi vrača, ampak ko sem to rekel zadnjič, sem samo za teden dni podaljšal našo agonijo. Vseeno, če se trudimo ohranjati optimizem na vsakem koraku, moramo verjeti na najboljše. Nasmeh se nam vrača na lica. Spet sem valjamo po tleh in skrivamo po omarah. Spet vohamo rožice in vidimo svetlobo na koncu tunela.

Čeprav sem velik zagovornik preventive, verjamem tudi v medicinsko kurativo, ko vse drugo odpove. Če sem iskren, še pred časom nisem vedel, kaj sploh so probiotiki. Na srečo imamo moški pogosto ob sebi lepše polovice, ki popravijo naše zmote. In zdaj mi je kristalno jasno, da je že od prvega dne jemanja antibiotikov dobro jemati tudi probiotik.

Na srečo imamo moški ob sebi ljudi, brez katerih je naše življenje povsem prazno. Nikoli nisem slišal lepše stvari, ko takrat, ko mala z veseljem v glasu zavpije očka in mi priteče v objem. Za njo caplja njena mamica, ki sicer nekaj nerga, da bi moral to in ono postoriti, pa dobro vem, da je to le njen način izkazovanja ljubezni. V sosedovem grmovju se skriva pes, ki je ravno pocahnal svoj teritorij. Tudi on priteče k meni in mi poliže nogo. To je vse, kar rabim. Zdravje in te tri okoli sebe. Ker bomo za vse ostalo – srečo, ljubezen, nasmehe, dobro voljo in predvidljive napake, ki osmišljajo življenje – poskrbeli sami.

Družinica Marolt je ponosni ambasador izdelka WAYA

11,214 total views, 3 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*