Ona in on

Ona in on

Tjaša: Pred enim letom smo se v tem času ravno borili z izpuščaji na Višnjini koži, ki so se ji pojavljali predvsem po obrazu in kaj bi dala za to, da bi takrat že obiskala en tak dogodek, kot je bil Dermclass od LaRoche Posay. Poleg tega, da je dogodek vodila resnično prijetna ekipa, ki je skupaj z gostujočo zdravnico poskrbela za sproščeno vzdušje, smo pridobili ogromno uporabnih informacij o negi otroške kože ter o sami sestavi in delovanju naše kože.

Veliko stvari mi je zato bolj jasnih tudi glede odrasle kože, ne samo otroške. Pred letom dni bi z vsemi informacijami, ki jih sedaj imam, veliko mirneje odreagirala ob spremembah na koži moje hčerke. Čeprav nam internet ponudi veliko informacij in si na hitro lahko poskušamo pomagati sami, pa nas zasipa tudi z goro enih dezinformacij in preplašene mame med vsemi ponavadi izluščimo ravno tiste najhujše. Tako sem bila sama prepričana, da ima Višnja zagotovo atopični dermatitis, kopico alergij in morda še kakšno bolezen za povrhu.

K sreči me je naša pediatrinja po pregledu Višnje pomirila in mi razložila, da je po vsej verjetnosti kriv mrzel zimski zrak in je koža le izsušena. Predlagala nam je uporabo kakovostne otroške kreme za zaščito kože in nam dala nekaj vzorcev, med katerimi so bili tudi vzorci znamke LaRoche Posay. Ker sama uporabljam njihovo kozmetiko že od srednje šole dalje in ji resnično zaupam, sem tudi za Višnjo izbrala njihovo kremico in stanje se je že po nekaj dneh opazno izboljšalo. Zdravnica je kljub temu dala narediti krvne teste na alergijo, ki pa niso pokazali ničesar.

Letos s kožo Višnja nimam posebnih težav, zdaj v zimskem času je na ličkih kdaj malce izsušena, vendar se ob uporabi kremice po kopanju hitro navlaži in je zopet gladka. Zdaj vem, koliko različnih dejavnikov vpliva na otroško in dojenčkovo kožo, kako se spreminja v prvih letih otrokovega življenja in kako ob prvih spremembah ni potrebno takoj pomisliti na najhuje, ampak poskrbeti za kakovostno nego in nuditi koži pomoč, predvsem v teh mrzlih zimskih dneh.

Jure: Ko sem prvič slišal, da greva na Dermclass, sem to najprej pogooglal, ker nisem imel pojma, zakaj se gre. Ko sem izvedel, da nam bo predavala dermatovenerologinja, sem bil še toliko bolj zmeden, Na srečo sem vsaj blagovno znamko LaRoche Posay do takrat že dobro poznal, kajti te žavbe sem vedno nabavljal v lekarni za moji dragi. Tako da sem se podal v neznane vode, odprtega uma in srca.

Zvedel sem marsikaj novega. Tudi to, da se naj bi odrasli po tuširanju namazali z nekakšnim oljem, pa ne gre za rastlinsko ali sončnično. Kar je še toliko pomembnejše, izvedel sem to, da kakšen flekec na otroku še ni razlog za paniko. Do drugega leta starosti je njihova koža sila dovzetna za vse zunanje vplive, tako da jo marsikaj zmoti.

Pri nas je bilo pač tako, da je bila Višnja deležna več diet, ko so se ji na koži pojavljali manjši madeži. Jaz sem močno držal pesti, da testi za alergijo ne pokažejo, da ima kakšne težave s čimerkoli mlečnim, ker to predstavlja večino mojega jedilnika. Ko pa je minila zima in je mala prerasla svoji prvi dve leti, se je situacija močno umirila. Kje je bila ta dermatonevrologinja pred letom ali dvema, sem nemo bentil pri sebi.

Nisem nor. Kar se tiče kože in žavbic, vse prepuščam moji boljši polovici. Jaz sem tu kvečjemu za moralno in finančno podporo. Mi je pa Dermclass odgovoril na vrsto vprašanj, za katere sploh nisem vedel, da so neodgovorjena nekje globoko v meni. Čestitke celotni ekipi LaRoche Posay za odličen dogodek, ki bo poskrbel tudi za to, da bomo v prihodnje kakšno noč bolj mirno spali. S flekci na koži je ponavadi tako, kot s tistimi na preprogi. Sčasoma izginejo.

Objava je nastala v sodelovanju z LaRoche-Posay

 

 

 

5,326 total views, 2 views today

One Comment

 • generator fortnite
  ==================================
  HOW TO GET FREE V BUCKS IN FORTNITE
  HOW TO GET FREE V BUCKS WITHOUT HUMAN VERIFICATION
  FORTNITE FREE V BUCKS GENERATOR NAVETIC GAMING
  FORTNITE V BUCKS GENERATOR
  FORTNITE FREE V BUCKS GENERATOR NO HUMAN VERIFICATION
  APPFOX/V BUCKS
  FORTNITE V BUCKS CODE PC
  FREE FORTNITE V BUCKS CODES
  FREE V BUCKS
  FREE V BUCKS NO HUMAN VERIFICATION OR SURVEY
  FREE V BUCKS ON FORTNITE NO HUMAN VERIFICATION
  FORTNITE HACKS FREE
  FORTNITE HACKS PS4
  FORTNITE HACKS PC
  FORTNITE HACKS DOWNLOAD
  FORTNITE HACKS XBOX ONE
  FORTNITE HACK V BUCKS
  FORTNITE HACKS 2018
  FORTNITE HACKS PS4 DOWNLOAD
  FORTNITE HACKS FREE DOWNLOAD
  FORTNITE HACKS FREE PS4
  FORTNITE HACKS FREE PC
  FORTNITE HACKS FREE V BUCKS
  FORTNITE HACKS FREE XBOX
  FORTNITE AIMBOT HACK
  FORTNITE HACKS PS4 V BUCKS
  FORTNITE PS4 AIMBOT
  FORTNITE CHEATS PS4
  FORTNITE AIMBOT PS4 DOWNLOAD
  FORTNITE PS4 MOD MENU
  FORTNITE AIMBOT PC
  FORTNITE CHEATS PC
  FORTNITE AIMBOT DOWNLOAD
  FORTNITE HACKS DOWNLOAD 2018
  FORTNITE HACKS DOWNLOAD PS4
  FORTNITE BATTLE ROYALE HACKS DOWNLOAD
  FORTNITE AIMBOT DOWNLOAD 2018
  FORTNITE HACKS DOWNLOAD FREE
  FORTNITE MODS XBOX ONE
  FORTNITE MOD MENU XBOX ONE
  FORTNITE CHEATS XBOX ONE
  FORTNITE AIMBOT XBOX ONE
  FREE V BUCKS HACK
  FORTNITE V BUCKS FREE
  FORTNITE V BUCKS CODE
  FORTNITE FREE V BUCKS GENERATOR
  FORTNITE V BUCKS GENERATOR
  FREE V BUCKS PS4
  FREE V BUCKS NO VERIFICATION
  HOW TO GET FREE V BUCKS PS4
  FORTNITE AIMBOT 2018
  FORTNITE HACKS DOWNLOAD PC
  FORTNITE AIMBOT PS4

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*