Nekaj hitrih idej za ureditev in okrasitev doma

Nekaj hitrih idej za ureditev in okrasitev doma

Čeprav ravno danes zunaj sneži, počasi razmišljam o koncu zime in prvih pomladnih dneh, ki se nam bližajo. Ko se dnevi pričnejo daljšati in nas božajo prvi pomladni žarki, se v meni vedno prebudi želja po preurejanju in osvežitvi doma. Z vami delim nekaj preprostih nasvetov, kako lahko domu vdahnete nekaj svoje osebne note, ga oživite in osvežite.

GRAFIKE NA STENAH

Ko sva se z Juretom selila na svoje, sem bila tako navdušena, da sem kar sama izdelala nekaj grafik za na steno. Takrat v ponudbi še ni bilo toliko različnih grafik in prav vesela sem, da sem se izdelave lotila sama, saj mi bodo za vedno v lep spomin. Danes je ponudba različno tematsko obarvanih grafik res pestra, so cenovno dostopne in lahko lepo popestrijo stene vsakega doma.

MOTIVACIJSKE IN SPOMINSKE KARTICE

V študentskih letih sem na potovanjih zelo rada kupovala spominske kartice, ki sem jih shranjevala za spomin na kraje, ki sem jih obiskovala. Nekatere so resnično lepe in škoda bi bilo, da bi ostale skrite v škatli v omari. Zato sem pred kratkim kupila držalo za kartice, kjer sem jih obesila in postavila na polico v dnevni sobi. Dodala sem še nekaj motivacijskih kartic, ki so v zadnjih letih tudi zelo popularne. Držal za kartice, fotografije, itd. je v trgovinah z notranjo opremo res veliko na izbiro, lahko pa kartice z lesenimi kljukicami obesite tudi na vrvico, ki jo pripnete ma željeno mesto v domu.

KNJIŽNE POLICE

Za založene knjižne police v naši hiši skrbi Jure in kmalu bomo imeli doma že čisto pravo knjižnico J Knjige so danes opremljene z lepimi in pisanimi naslovnicami, zato na policah delujejo živahno in popestrijo knjižno omaro.

STEKLENE POSODE V KUHINJI

Meni osebno je zelo všeč, če so suhe jedi, kot so testenine, žita, kosmiči, čaji, shranjeni v steklenih posodah in postavljeni na vidno mesto na police, saj imam tako boljši pregled nad živili, poleg tega pa dajo kuhinji dodaten čar.

KOTIČEK Z ROŽAMI

Ker živimo v vrstni hiški, imamo posledično okna le na prednji in zadnji steni, zato nam na mojo žalost primanjkuje svetlega prostora za notranje rastline. Zelo rada imam zelenje v prostoru, zato imam tik ob oknu poličko, ki je namenjena rožam. Če bi imela dovolj prostora ali okna do tal, bi zagotovo imela v hiši na tleh postavljeno tudi kakšno večjo lončnico.

FOTOGRAFIJE DRUŽINE

Lepe družinske fotografije, ki krasijo dom, so mi že od nekdaj pri srcu. Všeč mi je, ko se sprehodim po hiši, si ogledujem fotografije ter obujam spomine na skupna doživetja. Zadnje leto sva se z Juretom navdušila tudi nad fotografijami na platnih in kar nekaj jih lahko najdete v našem domu.

STARO POHIŠTVO

Od nekdaj že rada kombiniram staro z novim. Ker je v naši vrstni hiški vse bolj ozko, ni prostora za veliko pohištva in namesto da kupujem novo, raje kakšen kos starega predelam po svoje.  V kombinaciji z novim lahko tudi staro pohištvo izpade zelo lepo.

PISANA TKANINA

Nekaj časa sem bila prav obsedena s kupovanjem posteljnine in raznoraznih prevlek za blazine. Z lepo posteljnino in pisanimi blazinami na sedežni prav tako na hiter način poživite dom in mu dodate nekaj svežine.

Ker imava oba z Juretom rada barve, je naš dom precej pisan in zapolnjen z raznimi detajli, kar vsekakor ni po zadnji modi skandinavskega minimalizma. Vendar je topel in deluje domače in tako nam je tudi všeč. Upam, da bo kakšen nasvet prišel prav tudi vam pri dekoraciji vašega doma.

 

9,237 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*