Višnja v jeseni

Višnja v jeseni

Dragi očka. Dve preprosti, kratki besedi sta mi segli v srce. Seveda zato, ker jih je prvič izrekla moja mala. Sem že na dobri poti, da postanem še en sentimentalen fotr. Ravno danes sem na radiu slišal, da povprečni slovenski moški doživi 75 let. Ženska seveda sedem let več. Hitro sem izračunal, da bom čez pet let že nekje na svoji polovici. Čas resnično mineva hitro, prehitro.

Torej nam res ne preostane nič drugega, kot da ta čas čim bolje izkoristimo. Uživamo, se veliko smejimo, dobro jemo in se imamo radi. Sila preproste reči, ki pa jih pogosto ne znamo udejanjiti v vsakdanjem življenju. Iščemo tiste stvari, zaradi katerih preskoči bitje našega srca. Če to naredi zaradi drugega, človeškega bitja, je to še najlepše.

Vedno bolj načelen sem. To pride z leti. Vem, kaj hočem, s kom hočem biti in kaj početi. Nobenih težav nimam s tem, da vse tiste stvari in ljudi, ki ne izpolnjujejo teh kriterijev, izločim iz svojega življenja.

Dokler se imamo lepo, je vse okej. Vsi ostali problemi postanejo brezpredmetni. Valjanje v listju je še vedno zabavno. Bilo je že pred tridesetimi leti in nikoli ni izgubilo svojega čara. Hvala ti, mala, ker me vseskozi opominjaš, kaj je bistvo našega življenja. Prehitro mine, da bi počeli stvari, ki nas ne osrečuje. Naj ti ne bo nerodno, postavi se zase. Izloči iz svojega življenja vse tisto, kar mu ne da dodane vrednosti.

Vse fotografije so plod ustvarjalnega dua, ki ga sestavljata Jaka Ažman in Lea Kovačič, nama zelo ljubima fotografoma.

 

9,851 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*