DIY: Jesenski venček

DIY: Jesenski venček

Kako hitro so se letos poletni dnevi prevesili v jesen … September je bil turoben in deževen, prinesel je tudi precej sprememb v naš vsakdanjik in lahko rečem, da je bil za nas to eden izmed najdaljših mesecev v tem letu.  Vesela sem, da se je končno iztekel in z odprtimi rokami sem pozdravila barviti oktober.

Čeprav pogrešam dolge in vroče poletne dneve, pa je jesen kljub temu še vedno moj najljubši letni čas. Všeč mi je, ko se narava pričenja umirjat in se oddane v najlepše jesenske barve. Dnevi so krajši in brez slabe vesti jih lahko preživiš doma pod odejo, s skodelico vročega čaja v roki. To je čas, ko se tudi sama malce umirim, ob večerih pogledam kakšno nanizanko več ali preberem dobro knjigo. Predvsem pa te jesenske barve v meni vedno vzbudijo željo po ustvarjanju.

Pred dobrim tednom sem urejala gredico za hišo, z Višnjo sva posadile jesensko solato in motovilec, v cvetličnih loncih pa sva zamenjali poletno cvetje z jesenskimi rožicami. Višnja v vrtnarjenju zelo uživa in kar dve uri mi je brez prestanka pomagala pri vrtnarskih opravilih. Pred hišo sem imela v večjem lončenem podstavku posajeno hortenzijo in razmišljala sem, kako bi uporabila njene napol posušene cvetove, ki so mi v njihovih jesenskih barvah zelo všeč.

Prišla sem do ideje, da jih uporabim za jesenski venček, ki bi ga lahko nato obesila kot okras na vhodna vrata. Že naslednji dan sva se skupaj z Višnjo lotili dela.

Za izdelavo jesenskega venčka sva uporabili osnovo za venček, narejeno iz drobnega prepletenega vejevja, posušene cvetove hortenzije, manjše storže, šopek cvetov lavande, pentljo in tanko bakreno žičko s katero sva vse dobro pritrdile na osnovo. Višnja je pri ustvarjanju venčka zelo uživala, podajala mi je posamezne svari, se igrala s storži in trgala posamezne drobne cvetke hortenzij ter jih razporejala po mizi.

Jaz sem bila s končnim izdelkom zadovoljna in sedaj že visi na vhodnih vratih. Za inspiracijo mi je bil venček, ki sem ga našla na tej povezavi: http://mojcha.blogspot.si/2011/09/diy-jesenski-vencek-s-hortenzijami-in.html

Tukaj pa sem našla še nekaj idej za izdelavo čudovitih jesenskih venčkov.

https://dominstil.si/jesenski-vencki/

http://druzina.enaa.com/dom/Naredite-barvit-disec-in-okusen-jesenski-vencek.html

http://druzina.enaa.com/dom/naredite-jesenski-vencek-za-na-vrata.html

http://www.ambientdizajn.si/navdih-dekoracija-doma/dekoracija-doma-pozdravite-jesen-s-15-idejami

 

8,877 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*