21 vprašanj

21 vprašanj

Nekje sem zasledil tvoj blog … Kaj odgovoriš, ko nekdo tako začne pogovor?

Jaz sicer ne berem teh stvari, ampak sem slišal, da si kar dober. Zakaj pa? Amm …

Večkrat me razpizdiš kot pa nasmeješ. Okej, to je zame kompliment.

Kaj točno ti delaš? Češljem muda, kaj, nič pametnega.

 

Po izobrazbi sem novinar. To pomeni, da sem plačan za to, da ljudem postavljam vprašanja. Sanjski šiht vsake tercijalke. Zato sem vedno nekoliko bolj pazljiv, ko komu zastavim vprašanje, ker ne želim, da je predvidljivo ali preprosto banalno. Spet se zavedam, da je včasih skoraj nemogoče odkriti toplo vodo. Čeprav me obenem preseneča, zakaj nekoga zanima moje mnenje. Tip, ki zvečer nekaj udriha po tipkovnici, večkrat povsem nedorečeno, zapisuje raztresene misli, ki se jih ne da ubesediti in ob tem počasi masira svojo dušo in telo.

Spet obstajajo ljudje, ki besede blogerjev ali influencerjev jemljejo za svete. Vse, kar eden teh pove ali naredi, je zagotovo čisto zlato. Pa ni. V vsem tem času sem spoznal kar nekaj blogerjev, pa nas polovica nima pojma, kaj dela. Nimamo nobene vizije, načrta ali velikopotezne prihodnosti pred sabo. Ne vemo, zakaj smo s tem začeli, še manj pa to, kam vse to pelje.

Kaj želiš s tem doseči? Nimam pojma. Koliko časa boš še pisal? Dokler se ne naveličam sam sebe. Kaj delaš v prostem času? Gledam serije, ki imajo na IMDB oceno vsaj 8,7 in berem knjige. Vidiš, ni kaj razburljivo življenje. Pravzaprav je verjetno precej podobno tvojemu.

Seveda sem pripravljen spremeniti svet. Svoj svet, za tvojega ne odgovarjam. Vseskozi sem lačen, občasno tečen, večino časa srečen in razigran. Spet se mi zdi, da nisem čisto nič drugačen od vseh ostalih.

Koliko časa ti vzame blog? Kaj pa vem, to ni moje delo, ga ne štopam. Včasih dve uri na dan, spet drugič dve uri na teden.

Kje najdeš inspiracijo? Pogosto se mi prebrisano skriva na najbolj odročnem kraju. Še pogosteje se zgodi, da začnem nekaj pisati, pa sploh ne vem, kako in kdaj se bo to končalo. Večina mojih blogov ni inspirativnih, ampak povsem impulzivnih. Sedim na terasi z mrzlim pivom in nehote poslušam sosede, ko se pogovarjajo o obstojnosti in zorenju zelenjave na njihovem vrtu, pa se mi porodi misel ali dve.

Pa se to ful splača? Vozim črnega Cliota, pa še tega smo pojerbali od ženinih staršev. Evo, toliko se splača. Temu seveda sledi še eno, za mnoge povsem logično vprašanje. Zakaj pa to sploh počneš? Ker nisem začel zato, da bi s tem služil ali da me na cesti kdo ustavi in mi pove, da je v treh dneh prebral vse moje zapise za tri leta nazaj. Uff, si pa pridna, odgovorim, jaz nimam takšne discipline.

A nima bloger nekakšen negativen prizvok? Seveda, mi naj bi bili lenuhi, nevedneži, narcisisti, puhoglavci, famous for being famous osebki s preveč časa. Lopato v roke bi nam moral dat!

Blogerji nismo nič posebnega, večina nas samo nekoliko manj odgovorno gleda na življenje in to bolj ali manj uspešno skušamo ubesediti. Pa sem lahko tudi jaz bloger? Itak, piši, riši, udrihaj, razglabljaj, tuhtaj.

 

5,415 total views, 3 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*