Nova velika stvar

Nova velika stvar

Vsako poletje ima svojo zgodbo. Zgodba letošnjega je bil najverjetneje napihljiv, roza flamingo. Na morju v Dalmaciji jih je bilo več kot Čehov. Čeprav je to precej komična reč. V nulo spedenane bejbike so plezale nanj in so se pri tem skoraj potopile, se po desetih minutah dvajset metrov od obale zasidrale, mimo v čolničku pa priveslata njuna tipa, ki jih potem fotkata. In potem obstaneta na mestu, kot kakšen naplavljen kit. Da ne govorim o tem, kako praktičen je ta flamingo, ko ni v vodi in zavzame skoraj pol plaže, mamicu mu.

Te trendovske zadeve so vedno sila zanimive. Preden se zanjo odločimo, je najbolje, da počakamo nekaj dni in vse še enkrat premislimo. Spomnim se, da se mi je selfie stick zdel sila zanimiv izum, še preden je prišel na slovensko tržišče. Pa sem se malo počakal in sem ugotovil, da je bolje, da za ta denar častim rundo piva.

Vse te trendovske zadeve omenjam zato, ker jih večina sicer usahne v nekaj tednih, nekatere pa z razlogom ostanejo. In kar se tiče ustne higiene, je trenutno in upravičeno pravi boom pri Splat zobnih pastah. Ker so nekaj posebnega in drugačnega, poleg tega pa mojih občutljivim dlesnim sila dobro sedejo. Sprva, ko so mi ponudili črno zobno pasto, sem bil nekoliko skeptičen, ker sem mislil, da bodo iste barve postali tudi zobje. Pa je situacije ravno obratna.

Splat zobne paste so naravne in zelo učinkovite. Imajo več kot 30 različnih zobnih past, ki lahko pobelijo zobe na naraven način, ne da bi poškodovale sklenino. Nekatere tudi obnavljajo sklenino in odpravljajo skeleč občutek. Lahko tudi blažijo in zdravijo dlesni ter poskrbijo za celostno oskrbo. Na voljo so tudi zanimivi in intenzivni okusi, kot je recimo malina, ingver, sivka in podobno. To so hipsetrske paste, čisto zares. Na moji piše »For those who walk on the wild side«. Bum!

Bolje za njih, da so pogruntali tudi nekaj za otroke. Odkar je mala poskusila njihovo pasto, na kateri je narisan zajček (ding, ding!), hoče samo še to. Podobno kot pes, ki je samo dotično vrsto briketov. Drugega nočeta niti povohati. Splat ima tako na razpolago več otroških zobnih past, ki so prav tako naravne, brez fluoridov in obogatene z dodatnim kalcijem.

Na voljo imajo tudi svoje zobne ščetke, nitke in ustne vode, ki so narejene na vodni osnovi in zato ne izsušijo sluznice. Prav poseben produkt pa je pena za zobe, ki namenjena čiščenju zob brez ščetke in vode in jo lahko uporabljamo po vsakem obroku. Jaz sem eden tistih nesrečnikov, ki dvakrat več volje in truda vlagam v nego zob, pa imam še vedno dvakrat več težav kot večina drugih. Ampak življenje vsakega tepe na svoj način, tako da sem to sprejel in se borim naprej.

Ko gre za privajanje otroka na pranje zob, smo imeli pri nas sila preprost pristop. Na začetku jo nisva silila, naju je pa vedno opazovala, ko sva si umivala zobe. In potem je hitro izrazila željo, da sodeluje. Torej sva jih kupila res lepo ščetko in res lepo pasto in jo zdaj dvignem v naročje in si skupaj umivava zobe in iz tega vsakič znova narediva dogodivščino.

Fun fact: eden vodij Dentoteke, ki je uradni distributer znamke Splat, je moj gimnazijski sošolec. Takrat smo bili izglasovani za najbolj neperspektiven razred v celotni gimnaziji, predvsem fantov se je držalo mnenje, da smo čisti polom. Saj ne da smo zdaj astronavti ali kvantni fiziki ali kaj podobnega, ampak praksamo pa, to pa vedno.

Življenje je polno teh malih in sladkih presenečenj.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Dentoteka

7,441 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*