DIY: Igre za otroško zabavo

DIY: Igre za otroško zabavo

Bliža se Višnjin drugi rojstni dan in jaz sem že cel teden z mislimi pri organizaciji zabave, ki jo bomo tudi letos pripravili kar pri mojih starših, saj imata vrt z veliko travnate površine in drevesi, ki nudijo senco. Prostor je res prijeten in kot nalašč za poletna druženja in piknike na prostem.

Lani, ko smo praznovali Višnjin prvi rojstni dan, se s samo organizacijo zabave nisem pretirano ukvarjala, saj so bili otroci še tako majhni, da so bili popolnoma zadovoljni z razgrnjenimi piknik odejami, po katerih so plazili gor in dol in raziskovali okolico.

Letos pa je povabljenih malce več otrok, večinoma malčki stari od 2 do 4 leta. Zato sem se odločila, da jim pripravim nekaj preprostih iger, s katerimi si bodo lahko popestrili zabavo, starši pa bomo morda vmes lahko v miru pojedli kakšen kos pice in spili tisto zasluženo pivo 🙂

Ko sem iskala ideje za igre, sem želela najti nekaj preprostega s čimer se lahko otroci sami zamotijo in je primerno za različne starosti otrok. Namensko sem se izognila igram z vodo, saj ne bo več tako vroče, pa tudi zdi se mi, da hrana na krožnikih in vodni balončki ne gredo najbolje skupaj 😉

Največ idej sem našla na Pinterestu, prepričale pa so me predvsem tiste, pri katerih sem se malce poigrala z izrezovanjem iz kartona. Vse te ideje so bile preproste za izdelavo, rabila sem le barve, nekaj kartona in dobre volje.

RIBJE TARČE:

Na večjem kosu kartona izrežete okrogle luknje, ki bodo služile kot tarča in bodo skoznje otroci metali žogo. Okoli lukenj narišite obris ribe in jih pobarvajte z različnimi barvami. Pri nas doma imamo kar nekaj penastih žogic v osnovnih barvah, zato sem ribice pobarvala v takih barvah, kot so žogice. Višnja je navdušena metala žogice skozi ribice, ki so bile iste barve in se na tak način učila razlikovati barve. Za večje otroke lahko ob ribicah dopišete tudi točke in vsaka zadeta ribica ti prinese določeno število točk.

KROFASTI OBROČI:

Ker mi je od ribje tarče ostalo nekaj okroglih kosov kartona, sem jih porabila za izdelavo obročev, ki jih lahko otroci nato mečejo na palico ali steklenico. V sredino krogov sem izrezala manjši krog, nastale obroče pa sem pobarvala z motivi ameriških krofov. Seveda se jih lahko okrasi z motivi po lastni želji. Možnosti je ogromno.

ČASOVNI TRAK:

Od krofastih obročev mi je na koncu ostalo še nekaj manjših okroglih kosov kartona. Razmišljala sem kako bi jih uporabila in na koncu iz njih izdelala Višnjin časovni trak. Na kartončke sem nalepila Višnjine fotografije iz preteklega leta in na vrhu zavezala trak, tako da se kartončki lahko obesijo na drevo in tako popestrijo rojstnodnevno zabavo.

STRAŠNE POŠATI:

Iz večjega kosa kartona izrežete simpatične pošasti z velikimi usti. Usta naj bodo resnično velika, saj v ustih naredite luknjo, skozi katero nato kukajo otroci in tako je videti, kakor da bi končali v trebuščkih simpatičnih pošati. Take animacije niso samo zabavne za malčke, ampak z njimi lahko tudi lepo popestrite fotografije iz zabave.

Za Višnjino rojstnodnevno zabavo je tako vse pripravljeno in že nestrpno pričakujemo male nadobudneže, da bodo preizkusili domače igre iz kartona. Upam, da so vam ideje všeč in da bo kakšna popestrila tudi vašo zabavo.

 

11,935 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*