Kakšne barve je tvoj dan?

Kakšne barve je tvoj dan?

Jaz sem dete ere spletnega nakupovanja. Sploh se več ne spomnim, kdaj sem si nazadnje kaj kupil v trgovini. Velikosti mojih oblačil so mi dobro znane, okus imam tudi dorečen in vse lepo naročim tisto popoldne na kavču, ko imam pač čas za to. Pred kratkim sem bil z drago v trgovini. Pred blagajno pa kolona petih ljudi, vsak s svojimi karticami zvestobe in dolgimi monologi, na katere prodajalke nemo odgovarjajo samo s kimanjem. Kaj ti je bilo tega treba, Jure, si mislim.

Poleg tega sem nekoliko »upalen« na sončna očala. Vsako sezono si privoščim ene, ker ima vsako poletje svojo zgodbo. Nabavim si jih aprila, da se primerno narajcam na prihajajoče vroče dni. Nekaj časa sem kupoval približke originalom, pa me je srce zabolelo vsakič, ko sem jih dal na svoj nos. Ker sem globoko v sebi vedel. In sem to opustil. Potem sem prebrskal čudoviti svet medmrežja in si naročil original Ray-Banke, le da so bile dvajset evrov cenejše.

Pa so bile čisto drugačne od tega, kar sem pričakoval. Čudno so mi stale na obrazu, barva se je nekoliko razlikovala od tiste na fotki, preskusil sem celo tisto aplikacijo, ki posname tvoj obraz in ti potem nerodno nadene očala nanj, pa nisem prišel daleč. Tako sem po nekaj neuspehih prišel do spoznanja, da sončne špegle pač kupuješ pri okulistu. Kjer jih poskusiš in ti svetujejo mojstri stroke.

Optiko Poljšak sem poznal že veliko prej, preden sva z njenim šefom enega letošnjega vročega julijskega večera prišla na idejo, da lahko spiševa skupno zgodbo. Imam tri njihove Ray-Banke – rumene wayfarerke, oversized aviatorke in klasične clubmaster – in tudi korekcijska očala. Optika Poljšak ima pač največ izbire Ray-Banovk, ki so meni najljubše. Da ne omenjam dejstvo, da je prav tako Novega mesta list. Mi pa smo lokalpatrioti in držimo skupaj.

Odločili smo se, da bomo skupaj pisali sončne zgodbe. Človek je s pravimi sončnimi očali skorajda neprepoznaven. Bolj kul, samozavesten in odločen. Pravi okvirji na nosu so tisti, ki te določajo. Jaz imam rad izbiro, ker nikoli vnaprej ne vem, kako se bom na določen dan počutil. Ena sončna očala iz nove kolecije Ray-Ban Blaze smo že podarili. Naslednje na vrsti pa so kultne Oakley, tako da bodite pozorni.

Kapitalizem prinaša s sabo toliko dobrih kot slabih lastnosti. Od vsakega med nami je odvisno, kako krmari med vsemi temi odločitvami in ponudbami. Vseeno pa skorajda ni boljšega občutka od tega, da si nekaj privoščiš. Privošči si, ker si to zaslužiš.

Vsak od nas ima svojo slabost. Če pa jo sprejmeš, te več ne omejuje. Jaz imam rad lepe stvari, pa čeprav sem v mnogih pogledih tipičen moški. Še daleč ni vsak kos oblačila dober, ampak sem na srečo z leti nabral toliko cunj, da sedaj kupujem le še tisto, kar mi je res všeč. Pravzaprav sem nabiralka. Lepih oblačil, prikritih nasmehov, vznemirljivih občutkov in presenetljivih zaključkov. Aja, pa vsako sezono obvezno nova sončna očala. Tak pač sem.

 

Objava je nastala v sodelovanju z Optiko Poljšak

4,465 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*