Moja pravila

Moja pravila

Da ne bo pomote, ta pravila pišem zase in ne za druge. Za kogarkoli drugega bo to lahko le spisek ponesrečenih ugotovitev. Ko pa naslednjič pri meni nastopi dvom, ali delam nekaj prav ali ne, se bom obrnil na ta moja preprosta pravila. Tako bom prišel do spoznanja, da je vse čisto v redu.

Delaj to, kar ti je všeč, ne pa to, kar prinese največ zaslužka. Denar je skoraj na vsakem vogalu, osebno zadovoljstvo pa je nekaj, kar je sila težko doseči.

– Vztrajaj tudi takrat, ko vsi drugi v tebe dvomijo. Cona udobja je varna, a dolgočasna. Če želiš najti nekaj, kar ti veliko pomeni, moraš preizkušati sebe in svoje lastne meje. To pomeni, da boš delal napake. Ampak postani večji od svojih napak, ker so le še en korak bližje h končnemu cilju.

Če imaš slab dan, se spomni, kaj so tiste stvari, ki te osrečuje. Igraj se z malo. Odpri si pivo in preberi novo knjigo. Pojdi na basket in pokliči prijatelja. Pokliči, sporočila ne štejejo.

Preventiva in ne kurativa. Zdrava hrana in veliko gibanja. Človek ne ceni zdravja, dokler ga ne izgubi. Ne ujemi se v past popravljanja napak preteklosti. Čim več časa preživi v naravi. Vsrkaj jo vase, dokler ne postane zate tako pomembna, da si ne predstavljaš dneva brez  nje.

– Smej se. Četudi ti ni do smeha, se vseeno smej. In potem se nasmehni še tistim težavam, ki so se pojavile danes. Ker bodo jutri že skorajda pozabljen opomin.

Najdi srečo v majhnih stvareh. Išči srečo na vsakem koraku. Izzivaj jo, ne dovoli ji, da te prezre. Bodi ji tako tečen, da bo spoštovala tvojo vztrajnost in jo nagradila.

– Ljubi, dokler ne boli. Če ne boli, ne šteje. Za vsako vredno stvar v življenju se je treba boriti in ljubezen je najboljši boj, kar jih je. Ljubezen naj osmišlja tvoje življenje in vsako tvojo odločitev. Če ne ljubiš, gniješ.

Kar si drugi mislijo o tebi, te ne briga, to je povsem njihova stvar.

Čim več se druži z otroci in starejšimi. Prvih zaradi njihove iskrenosti in neoporečne ljubezni, drugih zaradi njihove modrosti in iskrivih pogovorov. Nasvetov drugih ne sprejemaj samo zato, ker so ti bili dani, ampak jih preizkusi v praksi.

Življenje je tako preprosto, da je že kar smešno. Ne jemlji ga preveč resno.

– Ne opravičuj svojih občutkov. Če si naredil napako, se opraviči, vse ostalo je brezpredmetno. Naj te napake včerajšnjega dne ne bremenijo še jutri. Si to, kar si. Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Sprejemaj drugačnost. Kar je zate sveto, je za nekoga drugega nepomembno in vice versa. Nihče nima univerzalnega prav, ampak le svoj prav.

– Nič ni samoumevno. Občutki, ljubezen, jutri, dotik in nasmeh. Za vse te pomembne reči se moraš boriti, ker ti nobena ni podarjena.

Izogibaj se ljudi, ki te s svojo energijo vlečejo navzdol. Če želiš v življenju leteti, se moraš osvoboditi teh okov. Brez slabe vesti in kakšnih pomislekov. Takoj.

– Prepusti se toku in ne premišljuj preveč. Tudi sivi dnevi so tu z razlogom.

– Kadarkoli boš mnenja, da ti nič v življenju ne gre po načrtih, se zazri v svojo malo. In takoj boš vedel, da si vsaj enkrat naredil daleč najboljšo stvar v življenju. To pomeni, da ima vse svoj smisel.

 

8,461 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*