Kje si, tiger?

Kje si, tiger?

Ko sem bil mali, so me vedno navduševale maskote. Prva, ki se je spomnim, je bila Vučko, tisti kosmati, prijazni volk, ki so ga Sarajevčani izstrelili v orbito na zimskih Olimpijskih igrah leta 1984. Od takrat dalje so mi všeč velike, kosmate živali. Vedno. Tamala se ozira po meni. Vleče jih za ušesa, cuka za dlake, preverja, če imajo prave oči. Sedaj pa je pred nami nekaj novega.

Veseli smo, da smo postali ambasadorji mlečnega tigra. Milk Tiger iz Zotta. Sexy, velik, nasmejan, zabaven tiger. Grrr, kot pravi Višnja, čeprav že ima tudi ime, in sicer je Tim. Že sedaj je v štacuncah mlečni desert, sestavljen iz dveh najbolj pravljičnih okusov čokolade in vanilje, ki je namenjen prav malim otrokom. Veliko kalcija in vitaminov, majhne porcije za male junake in ne vsebuje želatine, umetnih barvil in konzervansov. Zdrava zabava za zdrave otroke.

Mi smo mlečna familija. Resnično. Včasih se mi zdi, da bi lahko živeli samo od mlečnih izdelkov. Jogurt je bila ena prvih besed, ki se jih je naša mala naučila govoriti. Ogur. Vse jasno. Tako je še vedno. Mamica je tista, ki poskrbi, da je vse zdravo, midva s tamalo pa se mastiva. Jogurt na dan odžene zdravnika stran.

Še posebej veseli smo, ker bomo tigra videli tudi v živo. V super akciji bo v začetku maja izžrebanih 100 družin, ki jih bosta Milk Tiger in Hitradio center povabila na dogodek 100 družin v ljubljanski ZOO. Tam bo pravi tiger in še sto in več drugih živali, tam bo tiger Tim, tam bodo na voljo pokušine vsi Milk Tiger izdelki in tam bo pravo morje otroškega veselja in iskrene energije. Prijavni obrazec: http://radiocenter.si/nagradneigre/2163/100-druzin-v-zoo.

Sedaj robutam tamali njene mlečne deserte. Na srečo je tako programirana, da neverjetno rada deli in se ji zdi sila fajn, če lahko jeva skupaj. Ona pita mene, jaz njo. To se odvija že nekaj mesecev in to je eden najlepših trenutkov, ki jih imava samo zase. Malo več packava, ampak se zato toliko bolj zabavava. Ampak to je za naju posladek. Drugega sladkega v življenju ne potrebujeva, ker imava tudi eden drugega.

Naš hladilnik je poln mlečnih izdelkov. Tega se iskreno veselim, čeprav ne vem točno, kaj naj najprej pojem. Ali lahko poješ preveč jogurta in sorodnih izdelkov? Je to kot cuker? Ali slano? Ne verjamem. Kot otrok sem jedel, dokler me ni bolel trebušček. Kot odrasel jem tisto, kar mi je dobro in je hkrati zdravo. Resnično verjamem v to, da je telo vsakega nekaj res posebnega in mora vanj vlagati le dobre reči. Z občasnimi pregrehami, no.

Ful smo veseli, ker imamo novo najljubšo maskoto. Ker ima tamala »svojega« Vučkota. Komaj čakamo, da gremo sploh prvič v živalski vrt. In res smo ponosni na to, da lahko nekatere naše bralce prvič seznanimo z novimi mlečnimi dobrotami, ki so tako za velike kot male otroke. Se vidimo v živalskem vrtu!

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Zott

 

7,699 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*