Moje naj slovenske oblikovalke

Moje naj slovenske oblikovalke

Sem ena tistih žensk, ki rade zapravljajo za oblačila. Uživam v izbiranju in kombiniranju novih kosov ter lahko rečem, da mi lepo oblačilo polepša dan. Ni bilo vedno tako. Kot srednješolka si  z oblačili nisem belila glave, tiste štiri leta gimnazije sem preživela v zguljenih kavbojkah, razvlečenem hoodie-ju in bulerjih 🙂

Ljubezen do oblačil in shoppinga se je razvila v času študentskih let, ko sem živela v Ljubljani in preko študentske napotnice zaslužila toliko, da sem si kaj lepega lahko tudi kupila. Še zdaj se spomnim tistih občutkov sreče, ko sem iz trgovine prinesla nov kos oblačila. Takrat sem kupovala nepremišljeno, z leti pa sem se naučila kupovati take kose, ki se med seboj enostavno kombinirajo in mi lahko dobro služijo več let. Ko sem zanosila in izvedela, da pod srcem nosim punčko, so me prijateljice hecale, da si bom sedaj lahko dala duška tudi z otroškimi oblačilci.

Ampak me nakupovanje za novorojenčka ni pretirano prevzelo. Kompletek za iz porodnišnice sem Višnji  kupila šele nekaj dni pred rokom. Zdelo se mi je pomembno le to, da bo mala štručka udobno in toplo oblečena. Veliko oblačil za dojenčka sem tako dobila od dobre prijateljice in res sem ji hvaležna, saj je Višnja v prve pol leta dosegla skoraj 10 kg in je vsa oblačilca prerastla v roku enega meseca.

Potem pa sem nekega dne na FB videla objavo mamice, ki je bila stilsko usklajena s svojim otrokom. Poklikala sem stran oblikovalke in naenkrat se je pojavilo neskončno predlogov strani oblikovalk otroških oblačil. Priznam, da se mi je malce zmešalo 🙂 Lahko bi pokupila VSE! Nekako mi je le uspelo ohraniti malce razuma in med vso ponudbo sem uspela izbrati najljubše oblikovalke.

Prva, ki me je navdušila, je bila Lara Bernot, saj ravno ona šiva matchy-matchy oblačila za mamice in otroke. Pri njej sem naročila ujemajoči komplet hlačk za Višnjo in sebe. Nad izdelkom sem bila tako navdušena, da sem kasneje naročila še ene hlače samo zase, saj imam pri kupovanju trenirk vedno težavo, da so mi hlačnice prekratke.

IMG_20170306_100332_159

received_652760991563918

Naslednja oblikovalka, s katero sva se “našli”, je bila Nitka. Pritegnila me je lepota, kvaliteta in predvsem uporabnost njenih izdelkov. Ti namreč rastejo z otrokom in jih malčki resnično lahko nosijo več let. Sprva sem kupovala njene slavne ritke od Nitke, ampak kmalu sem se navdušila nad njenimi pajacki. A je sploh kaj bol ljubkega, kot so dojenčki in malčki v pajackih? 🙂 Da o njihovi praktičnosti  sploh ne govorim.

IMG_20170212_094952_064

received_1043991709041655

Oblikovalka Cute Nola pa poskrbi, da se ob pogledu na njene izdelke resnično vedno znova stopim. Obožujem vse detajle, ki jih tako skrbno in z okusom vplete v oblačila ter jim da tisto čarobnost, igrivost in pravljičnost.

IMG_20170209_165508_019

received_1319785838073954

Čeprav so si oblikovalke stilsko precej različne, pa jim je skupna izvirnost, dobra kvaliteta in obstojnost oblačil, ki zaradi podaljšanih patentov rastejo z otrokom in jih otroci lahko nosijo tudi več let. Pri nas je pralni stroj vedno v pogonu, vendar njihova oblačila ostajajo ohranjena, se ne zmuckajo in ne obledijo. Ugotovila sem, da se tudi pri otroških oblačilih splača kupiti kakšen boljši kos, prav tako pa je dober občutek, ko podpreš domače izdelke.

Za posebne priložnosti in piko na i, pa poiščem modne otroške dodatke pri oblikovalki Owlie Bowlie. Višnja je prava mala damica in z veseljem nosi njihove trakove z pisanimi mašnicami. Glede nošenja modnih dodatkov me mala že sedaj prekaša 😉 Vedno pa je tudi stajliš obuta, za kar poskrbi Mia & Mika, ki oblikuje mehke otroške copatke iz naravnega eco usnja in so resnično čudoviti.

IMG_20170228_190934_306

IMG_20161221_145135_836Punce ste zakon!

16,560 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*