Žensko-moški slovar

Žensko-moški slovar

Ena največjih napak, ki jih moški delamo, je to, da ženske besede jemljemo dobesedno. Žal ne gre tako, v njih je nešteto prikritih pomenov. Za to je pred vami prvi in čisto pravi žensko-moški slovar. Nekaj je tisto, kar ženska reče, nekaj povsem drugega pa je tisto, kar dejansko misli.

 

Nič ni narobe // To pomeni, da je vse narobe. Trikrat globoko vdihni in premisli, kaj si zajebal. Čeprav se ti bo sprva zdelo, da nisi nič, se pošteno motiš, ona bo kot iz topa izstrelila vsaj pet stvari. Priporočam ti, da kar priznaš nekaj stvari.

 

Katero naj oblečem? // Recimo, da ti pokaže dve obleki. Ona ne pričakuje, da boš izbral namesto nje, ker je že dolgo tega odločena. Tudi tvoje mnenje je ne zanima. To te vpraša le zato, da imaš občutek vključenosti. Namig: ugibaj. Če zadeneš, bo celo pohvalila tvoj okus.

 

En trač vem … // Tvoj prvi vzgib je seveda ta, da ne čutiš potrebe po kakšni reakciji. Lepo, obdrži ga zase, ji odgovoriš. Narobe. Ona to pove zato, ker ga želi deliti s tabo. Pravzaprav v sebi čuti, da to mora deliti. Nima se smisla upirati, ker bo mencala toliko časa, dokler ne boš obupano odgovoril, da ti naj že pove. Na koncu bo seveda dodala, da tega ne smeš povedati nikomur naprej, ker tudi ona ne bi smela.

 

Sem se zredila? // Ne, to ni retorično vprašanje in to ni odgovor, na katerega lahko odgovoriš samo z enim zlogom (ne ali, bog ne daj, da). Malo si se pa res, ampak samo v joške, to je dober odgovor. Ali čisto malo v guzico, pa mi je to všeč, ker lahko bolj zagrabim. Ali pa odgovoriš nekaj v stilu »ti si se za tiste boge pol kilce, jaz sem se pa solidarnostno zredil za pet kilogramov«.

 

A opaziš kaj drugačnega na meni? // Seveda ne opaziš, ampak bodi hudičevo previden in govori v nedoločnikih. Nekaj pa je res drugače in to ti zelo paše, kaj si pa spremenila? Da ne bi slučajno butnil kaj v stilu »a si si pofarbala narastek?«. Ker če si ga ni in ga ima, si gotof.

 

Dejva se mal stisnit // Prva tvoja reakcija je seveda povsem razumljiva, upaš, da jo boš kresnil. Ampak to ne gre na prvo žogo in si moraš vzeti čas. Globoko dihaj in potrpežljivo čakaj na svojo priložnost. Če se na koncu izkaže, da je sploh ne bo, si si preprosto napačno razlagal situacijo. Želela se je le stisniti. Moje sožalje.

 

Nimam se za kam zrihtat // To pomeni, da ima vsaj dve novi obleki, ki jih je kupila s tvojo kartico ali si je v najboljšem primeru »sposodila« denar iz skupnega budžeta in sedaj pričakuje, da jo boš peljal na lepše. To ni pica, bar ali kino, to je najmanj večerja.

 

Nekaj se morava zmenit // To pomeni, da je tvoje popoldne izgubljeno, kar sprijazni se.

 

Sedaj pa obrnimo malo ploščo in dajmo moškemu priložnost, da poda kakšno ugotovitev:

Dons pa bol švoh zgledaš, nisi neki za prehvalt. Se ne bi šla mal zrihtat? // To bo tudi sama v trenutku priznala in se bo šla uredit in bo še ponosna nate, ker opaziš razliko. Če je pa že spedenana in to isto rečeš, si pa lahko kar sam jamo skoplješ in se zasipaš, ker ti ni več pomoči.

 

Kmalu: moško-ženski slovar. To bo sila preprosta reč.

 

26,092 total views, 2 views today

4 Comments

  • “Dons pa bolj švoh zgledaš…” garantira, da ne bo nič niti od stiskanja, ne glede na nadaljevanje stavka. Hell, srečen bo, če bo preživel ta pogled! 😀

  • 😀 😀 😀 😀 😀 bravo Jure!!! ne samo za pogum temveč tudi za izvirno/ humorno razlago 😀 to zanmo fsi razumet..;) hvala 😀 Oba z dragim umirava od smeha!!!! 😀 p.s.: kaj pa, če je vse res…? 😀 😀 😀

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*