13 stvari

13 stvari

Starši smo sila zanimiva bitja. Čeprav imamo svoje otroke radi do obisti, pogosto jamramo, kako težko nam je zaradi njih. Pač, malo dete zahteva od tebe vse, tako iz psihološkega kot fizičnega stališča. Tokrat pa bom govoril o tem, kaj je za nas lažje ravno zato, ker imamo otroke.

 

  1. »Kaj že greste? Saj se vam ne mudi …« »Ja, lej, otrok je zmatran, mora it spat.« Najboljša stvar pri majhnem otroku je ta, da je kot tvoj stalni »get out of jail free card«. Že celo življenje se mi mudi. Sedaj imam končno ob sebi osebo, ki razume to mojo nujo. »Otrok mora spat, nimam izbire.«
  2. Lahko več pojem. Otroku je sila zabavno, če poližem žlico za njo. Top. Jem zase in zanjo. Kilca gor ali dol, otrok ne zameri.
  3. Ko se sprehajava, mi je vse dovoljeno. Pojem, vriskam, piskam, plešem in nihče me ne gleda (preveč) čudno, ker je dete ob meni.
  4. Včeraj sva imela He-man maraton. Če tamala uživa, lahko tudi jaz.
  5. Mali otroci so čisti chick magnet. Približujejo se nama s piskajočimi glasovi in nasmehi od ušes do ušes, kot da sva božji dar. Pa še zdaleč nisva, ker oba dobra poznam. »Kako je luštna!,« vzklikne deklič. »Prvi otrok je po fotru,« sila uglajeno dodam.
  6. Vse, kar moji starši niso privoščili meni, si lahko privoščim sedaj. Balone. Sladkorne pene. Dva kinder jajčka! Za vsakega eden, kakopak.
  7. Danes sem sestavil Ikeino mizico za otroke, tamala pa me je gledala, kot da sem najbolj sposoben tip na svetu, Tesla in Edison hipsterske generacije. Ful te cenijo. Če odprem kozarec kumaric, je to nekaj, kar lahko le tata. Top.
  8. Ko me kdo vpraša, zakaj imam tatuje, povem, da zaradi tamale. Da ji ne rabim kupovat vsakič novih slikanic in pobarvank, jih imam kar na koži in tamala kroži od enega do drugega ter ugiba, kaj je kaj.
  9. Ko telovadim, me spodbuja, za razliko od drugih dveh v našem gospodinjstvu, pa jih ne bom izpostavljal (pes med tem smrči, dekle pa spet nekaj je, po možnosti kaj dobrega). Mala pa pleše z mano in se občasno oklene moje noge. Mišice team!
  10. Lahko sem povsem neurejen. Razvlečena trenirka, spodnja majica, skuštrani lasje, neobrita čutara. Briga me, pravkar sem štiri ure merkal leto in pol staro dekletce, ki ima karakter polnopravne najstnice. Zadovoljen sem že s tem, da še vedno diham.
  11. Skrbi za mojo kondicijo. Šeta me po hiši in zunaj, ker noče, da se prehitro zanemarim. Za vse to bo čas, ko se bom bližal penziji ali zadnjemu vdihu, ti dve zadevi sta si vedno bližje. Sedaj si bom moral kupiti še kolo. Mi, zeleni.
  12. Lahko se oblačiva podobno. Če ima ona jeans jakno z rožicami, jo imam tudi jaz. Če hoče pajaca, ga imam jaz že v omari. Vse za dete, mora bit srečno, alo bre. Špangic si ne posojava, to ima kar ona čez.
  13. Umirja mojo razvneto notranjost. Če me je prej veliko stvari motilo, mi je sedaj za veliko stvari vseeno. Če nisem mogel dočakati naslednjega dne, se sedaj veselim aktualnega trenutka, ker ga preživljam z njo. Če so me motili drugi ljudje in njihova dejanja, so drugi ljudje sedaj brezpredmetni, ker me najbolj pomemben človek komaj opazno drži za roko. Tisti njeni mali, kolobarjasti prsti se oklepajo mojega kazalca, kot da je najbolj pomembna reč na svetu.

 

Bonus: Vsakič, ko zavpije svoj tata, se v sebi glasno zasmejim. Vsakič. Čisto vsakič.

 

22,088 total views, 2 views today

2 Comments

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*