Živalsko kraljestvo

Živalsko kraljestvo

Kako gresta skupaj dojenček in hišni ljubljenček? Pri nas to nikoli ni bilo pravo vprašanje, kajti naš mali, črni mops je bil del družine že dobrih šest let, preden si je pot na ta zanimivi in pogosto težko razumljivi svet vihravo izborila tudi mala Višnja. Dejstvo je bilo, da jo bo moral Snoop – naš mali, črni mops – sprejeti. Sedaj se v pasjih letih bliža svojemu petdesetemu letu, tako da se mu nekatere stvari lažje dopove, kot če bi bil razigran najstnik, ki bi iskal pozornost na vsakem koraku.

Dobro se spominjam, kako je izgledalo, ko smo malega krofa pripeljali iz porodnišnice domov. Najprej jo je začudeno gledal, čeprav se je nagonsko zavedal, da ne sme riniti vanjo. Po nekaj dneh pa je postal povsem omotičen. Ugotovil je, da ima hiša novega kralja. Pravzaprav kraljico, ki ji je bilo posvečeno večino pozornosti. Zavračal je celo hrano, prvič v svojem življenju. Sicer bi za sleherni briket dal svoje desno bedro, tokrat pa nič. Zato sem se usedel k njemu, se z njim igral pol ure in ga prijazno nagovarjal in ugotovil je, da je še vedno pomemben član naše družine.

Danes sta z Višnjo že tavelka kolega. Ona kobaca za njih in ga lovi za rep, on dobro ve, da jo lahko liže samo po rokicah in ne po obrazu. Čeprav že celo življenje živim v vrstni hiški, sem imel vedno živali. Kanarčke, papagaja, hrčke, morske prašičke, mačke, vietnamskega pujsa in sedaj še psa. Živali imam preprosto rad, čeprav je z njimi kar precej dela. Zato želim, da v takem vzdušju odrašča tudi naša tamala. Živali in dojenčki so najbolj iskrena bitja in zato tako sijajno sobivajo.

Problem, ki ga je seveda opazila samo moja draga, je ta, da našemu kužku močno izpada dlaka. Ki je, povrhu vsega – ko hudič serje, serje na kup -, še črne barve, tako da pride še toliko bolj do izraza. Za mir v hiši smo kupili robotski sesalnik, ki napada te dlake kot nor. Zato, da tamala puza, mora biti čisto. Sicer sem že ugovarjal, da malo umazanije nič ne škodi in da po britju še sam odlagam dlake po celi kučici, pa sem raje hitro utihnil, ker sem prestregel morilski pogled. Človek mora vedeti, kdaj je bitka že vnaprej izgubljena.

Kdor ima probleme z dlakami svojega hišnega ljubljenčka, naj odhiti v Lidl, kjer ima ravno sedaj v akciji top komplete za nego živali. Srečna žena = srečna hiša, dragi moji bralci. Zaradi tistih nekaj kocin se ne splača vztrajati pri svojem mišljenju. Se mi zdi, da smo sedaj vsi bolj srečni. Žena, ker je čisto. Tamala, ker kobaca in jo noben sproti ne čisti. Pes, ker mu paše, ko gredo grabljice skozi njegovo dlako. Jaz, ker je kosilo toplo, okusno in obilno.

Ko sem bil majhen, sem z navdušenjem zbiral sličice Živalskega kraljestva. In ko sem zbral čisto vse, sem za nagrado dobil veliko škatlo sladkarij (živel socializem!), ki sem jo seveda zmazal v vsega nekaj dneh. Takrat kariesa še nismo poznali, to je bila kvečjemu nekaj tuja beseda, ki še ni prodrla meja naše državice. Ampak s tistimi sličicami sem tudi vzljubil živali, vseh velikosti in oblik. Sedaj jih imam kot oversized otrok nekaj tudi tetoviranih na svoji koži.

Moja mala je najbolj vesela, ko greva k baki na kmete in gledava kravice, kokoške in petelinčke in vpijeva skupaj z njimi. To je čisto naše, malo živalsko kraljestvo.

P.s.: Imamo tudi zajca. Natančneje osemletno zajkljo. K njej pa otroka ne pustim, ker je vražja. Verjetno zato, ker je babnica. Nazadnje me je ugriznila včeraj, in sicer takrat, ko sem jo hotel nahranit. Morda pa le ne mara moških.

 

5,456 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*