Super junak vsak dan

Super junak vsak dan

Zarja sedi na kavču poleg mene in se sladka s svojim popoldanskim piškotom. Voranc na tleh premetava neko pisano žogo, Višnja za svojo pisalno mizo nekaj riše. Ampak imam to neverjetno srečo, da samo pokličem kakšnega od njih ali razširim svoje roke v navidezni objem in že bo vsaj en pritekel v moj objem. Če ne več njih.

Res je tisto, da smo starši prvi super junaki, ki jih spoznajo naši otroci. Očka ali mamica izgledata vsemogočna. Jaz lahko recimo vse dvignem ali vržem visoko v zrak, ne glede na to, za kako težko stvar gre. »Poglej mojega očita, kako je močan,« je zadnjič Višnja razlagala svoji prijateljici iz vrtca. Zdaj pa je na meni, da čim dlje ohranjam to vlogo prvega super junaka v njeni mali, vedoželjni glavici.

Sicer pa je skoraj vsak starš super junak. Ker otroka v slehernem trenutku in v vsaki situaciji postavi na prvo mesto. Zanj bi naredil vse. In to tudi stori. Čisto vse, kar je v njegovi moči. Pogosto gre prek lastnih zmožnosti, se ne preda tudi v trenutku, ko je vse pretežko, ko so dnevi močno prekratki, ko je energija že povsem pošla. Ko misliš, da ne zmoreš več, pa od nekje privlečeš silno moč, za katero sploh nisi vedel, da obstaja. To je prava definicija super junaka v vsakdanjem življenju.

Sicer pa smo starši pogosto tudi do vratu v dreku. Dobesedno in preneseno. Zame je ena največjih skrivnosti življenja ta, kako se lahko dojenček, ki ima vsega nekaj kilogramov, podela tako močno, da bi jih lahko imel tudi dvajsetkrat več. Če kaj, sem pri treh otrocih in v vseh teh letih videl že izločke vseh oblik in tekstur. Nič več me ne preseneti. Le to, če plenica ne zadrži vsega tega in del pristane na meni. Kar pa že zelo dolgo ni.

Že štiri leta zapored prisegamo na Pamperske. Ker zadržijo vse, kar dete proizvede in so tako udobne, da na njihovi koži ne puščajo izpuščajev. Pampers je pač že od nekdaj sinonim za suhost in udobje. Hlačne pleničke Pampers ponujajo prav to – izjemno suhost in neverjetno udobje hlačnih pleničk. Vseeno je, ali je trebušček poln ali prazen, plenička se popolnoma prilega in poskrbi, da ne prepušča.

Novost na trgu so special edition Pampers hlačne pleničke s super junaki. Na pleničkah so motivi Supermana, Batmana in Wonderwoman. V poletnih mesecih so hlačne pleničke še toliko bolj fajn, saj so dojenčki pogosto samo v plenički. In veselo puzajo po travici s temi super junaki na ritkah.

Kompetenco nekvalificiranega pleničkarja sčasoma osvoji sleherni starš. Ne moreš ji uiti, sicer pa se je človek ne sme otepati. Jaz jih previjam sedaj (otroke), ko bom star in senilen pa bodo morda moji otroci morali previjati mene. Nikoli ne veš, kako se bo odvijalo življenje. Zato je pomembno, da jim pogosto omenim, da sem vedno skrbel za njihovo čisto ritko. In da bodo morali morda kdaj uslugo vrniti.

Največji super junaki tega sveta pa so prav naši otroci. Njihovi možgančki delajo v vsakem trenutku tisoč na uro, vsak dan se naučijo na desetine novih stvari, spoznavajo nove ljudi, odkrivajo nove občutke in reči. Mi smo le njihovi vodniki skozi to smešno stvar, ki se ji reče življenje. Z njimi pa se učimo vsak dan znova in znova. Si recimo vedel, da te lahko logoped pošlje predčasno domov, ker tvoj otrok preveč govori? To se je pred dnevi zgodilo super junakinji Višnji. Jaz sem tega že vajen, zato sem zdravnici rekel le, da tamala še ni izgubila besede, ki je ne bi našla. In sva šla.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Pampers Slovenija

2,951 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*