Kako hitro se vse spremeni

Kako hitro se vse spremeni

Čas je smešno nepredstavljiv pojem. Pred petimi leti sva bila s Tjašo sama. Brezskrbni časi. Hodila sva na plesne, na pijačke, občasne fešte in krajša, a pogosta potovanja. Vse, kar sva si zaželela.  Ravno v zimskem času pred petimi leti pa sva izvedela, da je Tjaša zanosila. Bila sva presrečna, ker sva si to res močno želela. Čeprav nisva imela pojma, na kakšno pot se podajava. Šele danes vidim, da res nisva imela pojma. Včasih še vedno nimava.

Pet let kasneje je tretji na poti. Tretji. Še vedno moram kar pogosto globoko vdihniti ob sami misli na to. Nikoli nisva računala na tri. Ampak se zgodi. Ni bilo brezmadežno spočetje, tako da sva to sama skuhala. In kar sva skuhala, bova tudi pojedla. Pet let v življenju človeka ponavadi ne predstavlja celo večnost. Zadnjih pet let pa se je v najinem življenju vse obrnilo na glavo.

Pa vseeno ne bi čisto nič spremenil. Bili so težki dnevi, ko sem si želel le pet minut miru, ampak to je smešno neprimerljivo z vsemi čudovitimi dnevi, ki so povsem spremenili moj pogled na življenje in vse, kar ga osmišlja. Otroke sem imel vedno rad. Ker so mi sila zabavni in se ne sprenevedajo. Če te ne marajo ali jim nisi všeč, ti bodo to takoj pokazali. Če se jim dopadeš, pa sem jim lahko pridružiš pri igri. Super. Tako bi moralo biti tudi pri odraslih. Odkritost in transparentnost.

Ampak sedaj bo otrok pri hiši več kot pa bo staršev. Upam, da se nama ne bodo uprli. Hkrati bom imel čez kakšno desetletje v hiši tri najstnike. Tri! Pa še ženo, ki bo pred vrati menopavze. Že sedaj se kar malo smilim samemu sebi. Upam, da se bom še komu. Da me bo povabil na pivo in bo z mano govoril o čemerkoli drugem, le o družini ne. Še pogovore o vremenu sprejmem. Ali križankah. Sudoku? Obožujem ga.

Čas pa hitro mine takrat, ko se imaš lepo. Staram se, čeprav tega včasih nočem opaziti. Ampak ko imaš enkrat tri otroke, imaš tudi dovolj izgovorov, zakaj je tako. Staram se brez slabe vesti. Če nimam časa za razmišljanje, kje bom potem našel čas, da poskrbim za svoj dobrobit? Dovolj je, da preživim.

Čas je hitro minil tudi v teh tednih, ko preskušamo Oral-B električne ščetke. Kot na vse v življenju, sem se moral navaditi tudi na to. Pa sem se in to hitro in sedaj si ne predstavljam, da je ne bi uporabljal. Zobna pasta ne leti več nekontrolirano naokrog, ščetka me ne žgečka več, kar nekako prijetno masira moje zobovje in dlesni.

Oral-B Genius 9000 Black ti pomaga očistiti zobe po priporočilih tvojega zobozdravnika. Z edinstveno tehnologijo za zaznavanje položaja ne boš nikoli izpustil težko dostopnih področij v ustni votlini. Edinstveno oblikovana okrogla glava zobne ščetke odstrani do 100 % več zobnih oblog kot navadna zobna ščetka in odstranjuje površinske madeže na zobeh. Kar pa zagotovo ni nepomembno, pobeli tvoj nasmeh že s prvim ščetkanjem.

Naj gre genialno zobno ščetko ali osebo, v življenju moraš dati vse od sebe. Želim si biti genialen očka. Za moje otroke, seveda. Ko bodo dovolj stari, da objektivno pogledajo na svoje življenje, si želim, da bodo v meni videli oporo, veselje, smeh in nekoga, ki se je vedno trudil biti čim boljši očka. Vsem njegovim pomanjkljivostim navkljub, se je vedno trudil. Ni ga bilo strah narediti napake. In zato ga cenim.

To je zame več kot dovolj. Da bodo vedeli, da sem se vedno trudil za njih.

 

Objava je nastala v sodelovanju z Oral-B Slovenija

7,568 total views, 3 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*