Zima v školjki

Zima v školjki

Čeprav je zunaj le nekaj stopinj nad lediščem in burja v blagi obliki kaže svoje zobe, nisem mogel izpustiti te priložnosti iz rok. Torej sem se toplo oblekel in z laptopom v naročju sedel na balkon. Pogled na morje me pomirja. Valovi, ki se v počasnem ritmu zibajo, mi dajo vedeti, da je v danem trenutku čisto vse ravno tako, kot mora biti.

Otroka v sobi spita. Oba hkrati. To je skoraj čudežno doživetje. Čas, da spraznim glavo in napolnim baterije. Pravkar je zakričal galeb, pa sem se že ustrašil, da je eden od njiju. Malo še počakajta, nikamor se ne mudi, naš dopust se je šele dobro začel. Prvič smo štirje na oddihu. Če je Višnja pristnega hotelskega življenja že kar vajena, pa je to za Zarjo prvič. Odločili smo se, da jo bomo kar hitro navadili. Ker smo ta življenjski stil v zadnjih letih močno ponotranjili.

Vsak starš ve, da je dopust z otroki prava iluzija. Utopija. Domov se vrneš še dvakrat bolj utrujen. Vendar je pomembno, da ujameš svoj ritem. Ko si v termah, ne rabiš pospravljat ali kuhat, v isti hiši so bazeni in sorodne aktivnosti, ki hkrati zaposlijo otroka in ga dovolj prijetno utrudijo, da ponoči zaspi trdno kot klada.

Prvič smo v portoroških termah. V Wellness hotelu Apollo, enemu šestih LifeClass hotelov. S pogledom na morje. Obujam spomine na krvoločne mladostniške boje med Portorožani in Pirančani v filmu Poletje v školjki. Takrat je za moje mlade oči ta pokrajina delovala čarobno. Danes, več desetletij kasneje, v živo ni nič drugače.

V sobi nas je razveselil family kit. Povedali smo, da prihajamo z dvema majhnima otroka, zato so nas v sobi pričakali dodatna otroška posteljica, prevajalna mizica, kahlica, banjica, kocke, igrače za ustvarjanje in kuhalnik vode. To je neverjetno pomemben podatek za vsakega starša, ki se odpravlja na daljši dopust. Ker mu močno olajša bivanje.

Udeležili smo se dihalnih vaj za celo družino s specialistom Ajurvede, dr. Ajil Kunhumbidukka Veettil. Zarja je to kar prespala, Višnja pa je eno uro tekala naokoli, kar je bil poseben izziv, glede na to, da smo se morali osredotočiti na dihanje. Ampak ker mi je joga blizu, sem bil te izkušnje zelo vesel. Kot tudi besed našega »guruja«: »Uuu, a very flexible man.« Itak. Z Višnjo sva šla tudi v solno sobo, da malo spucava ta njen kašelj, še najbolj pa je bila navdušena nad otroško mavrično kopeljo Bubble me. Bojda je bilo odlično, jaz ne vem, ker mi je to delovalo kot nekaj, kamor bolj pašejo mamice kot očki.

Bazeni so napolnjeni z 42000 let starim Pramorjem, ki se od ostalih termalno mineralnih voda loči tudi po tem, da je nekoliko slana. Tako da sem imel del morja tudi pozimi in v zaprtem prostoru. Za piko na i pa smo več kot odlično jedli v Istrian Bistro in Tapas Bar. Jaz tunin steak, Tjaša brancina, Višnja domače njoke in Zarja kos polena, ker je tudi to prespala. Še sedaj mi gre kar na jok, ko pomislim, kako okusno je vse bilo. V Termah Portorož smo se res imeli lepo.

Mi nismo avanturistična familija. Vedno sem se bolj poistovetil s penzionisti. Lepo počasi, okusno in brez stresa. Takšne morajo biti tudi naše počitnice. Nikamor se nam ne mudi. Radi veliko počivamo in dobro jemo. Radi zaplavamo našo žabico. Predvsem pa smo radi skupaj. Vse ostalo je povsem nepomembno. Ko smo skupaj, smo najboljši in najlepše se imamo.

Pravkar so prišle vse moje tri punce na balkon in mi zabičale, da moram čimprej nazaj notri, preden zmrznem. Zmrznem lahko tudi doma, si mislim, pogleda na morje pa ne bom imel. Radi kam gremo. Zelo radi se tudi vračamo domov. Imam pa neverjetno srečo, da pazijo name kar tri dame. Kraljica in dve princesi mojega srca. Višnja trka na balkonska vrata z mojimi kopalkami v roki. Okej, gremo na bazen. Njen nasmeh od enega do drugega ušesa pa je vreden več kot karkoli drugega. Samo da smo skupaj.

 

Objava je nastala v sodelovanju z LifeClass Hotels & Spa

2,597 total views, 4 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*