Pivo na dan …

Pivo na dan …

Medtem ko spremljam nekaj svojih vrstnikov, ko precej bolj zavzeto proslavljajo osebni praznik enega izmed njih, se jim le naklonjeno nasmiham. Tej dnevi so pri meni že stvar preteklosti. Če sem še pred petimi leti konec skoraj slehernega tedna izkoristil za to, da sem proslavil, da sem en teden bližje penziji, sedaj nimam več potrebe po tem. Predvsem zaradi tega, ker preveliko veseljačenje danes pomeni pokvarjen jutrišnji dan.

In že sem v teh letih, ko mi je sila težko kar zapraviti dan. O, to pa ne. Zato sem postal zelo zmeren pivec, ki stavi na kvaliteto in ne kvantiteto. Z evolucijo craft piva je tudi moje življenje odkrilo nove dimenzije. Skoraj nikoli ne posegam po vinu ali žganju, zato pa si zvečer privoščim pivo. Preprosto zato, ker mi sede.

Nedolgo tega smo praznovali tudi moj in Višnjin rojstni dan in to je bila odlična priložnost, da preizkusimo novo Heinekenovo brezalkoholno pivo, kajti prisotne so bile tudi nosečnice, doječe mamice in vozniki. Zakaj ne bi vsak na vroč avgustovski večer užival brezskrbno v pivu? Vsak ve, da je že tisti zvok, ko odpreš pločevinko, skorajda poetičen.

Ker je novi Heineken 0.0 tudi v praksi brez trohice alkohola, ga lahko uporabljamo še ob drugih priložnostih. Ob jogi. Beer yoga je v ZDA pravi hit. Med prvo in drugo rundo basketa, pa ne vidiš majavih košev. Na poslovnem sestanku ali med sestavljanjem omare. S kolegom sva zanjo porabila tri ure in pol in vmes sva zmogla 4 pivca, ker pa je 0.0, to niti v najmanjši meri ni vplivalo na najino zbranost, 350-im kosom navkljub. Ker sva preizkus uspešno prestala, sva si na koncu privoščila še starejšega brata, tistega 5 procentnega čudovitega hmeljevega zvarka z rdečo zvezdo.

Zame je pri novem Heinekenu zelo pomembno, da se vari povsem enako kot alkoholni Heineken, le da na koncu subtilno odstranijo alkohol, kar pomeni, da ohrani vso svojo pristnost.

Sicer pa ima pivo zame globlji pomen. Ko rečem prijatelju, da greva na pivo, je približno tako kot če se dve prijateljici dogovorita za kavo ali tortico, le da je v igri veliko manj besed. Gre za odmik od realnega sveta, pobeg v manj težko stvarnost, kjer lahko obujamo spomine na lepe pretekle dni, ki so bili, ob tem pa ne izgubimo pogleda v prihodnost.

Pivo so pravzaprav prijatelji. Če si resnično srečen, imaš nekaj takih, ki jih lahko pokličeš kadarkoli in ti bodo vedno na voljo. Ko nekoga povabimo na pivo, mu s tem pravzaprav damo vedeti, da nam veliko pomeni. Nikoli ne bi povabili nekoga, ki nam ni všeč, to je vendar sveta stvar!

Zato želim sporočiti našim lepšim polovicam, da ne vihajo nosu visoko pod oblake, ko naslednjič rečemo, da gremo s kolegom na pivo. To pomeni, da bomo nekoliko negovali tisti del naše osebnosti, ki je v nas že vse od malih nog. Sproščenost, igrivost, brezskrbno veselje in spontano fantovsko druženje. To potrebujemo. To so naši dolgi telefonski pogovori, SMS-iranje, jutranje kavice in večerne pijačke. Si predstavljaš moškega, da bi se pogovarjal z drugim moškim na enak način, kot se med sabo ženske? O, tipson, danes si pa prav hud! Te nove kavbojke ti pa res pašejo na rit. Se v redu počutiš, se malo pogovoriva? Sto let se že nisva videla pa si vsakič jači.

Vse te besede, ki so za moške prazne in nepomembne, mi povzamemo samo z eno preprosto povedjo – greš na pivo? Pri meni tako pogosto uporabljeno, da mi jo pametni telefon kar spontano predlaga.

Foto: Žiga Intihar

 

Objava je nastala v sodelovanju s Heineken Slovenija

4,103 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*