Ljubezen boli

Ljubezen boli

Ljubezen boli. Boli bolj kot karkoli drugega. Boli, ker je tako dobra in ker nosi toliko v sebi. Boli vsakega, ne verjamem, da je kdo pri tem izjema. Ljubezen, ki ne boli, sploh ni tista prava. Če ni težko, ne moreš ceniti lepo.

Ljubezen boli. Obstaja tisoč različnih ljubezni. Vse te nosiš v sebi in si želijo le tega, da jim pustiš prosto pot. Želijo biti svobodne. Ljubezni ne moreš zapreti, jo ovirati, jo onemogočati. Vsak človek ljubi po svoje. In ljubezen enega ni nič več ali manj vredna od ljubezni drugega. Obsojanje je povsem zgrešeno. Dovolj je, da ljubiš. In če ljubiš, seveda boli.

Ljubezen boli. Vse najboljše stvari v življenju izhajajo iz najbolj pristnih čustev. Iz najbolj primarnih. Vsak je že ljubil, vsaj je že bil ljubljen. In vsak je takrat občutil bolečino. Ker je nagrada preprosto prevelika, da bi bila prodana pod ceno. Srečen človek je tisti, ki ljubi vsak dan. Nove ljudi, dogodke in občutke.

Ljubezen boli. Te dni sem veliko delal, zato sem bil več zdoma. Ko sem se včeraj odpravljal na šiht, je prišla do mene mala in rekla samo: »Oči gre.« Brez očitanja, samo logična opazka preteklih dejanj. In to me je zabolelo bolj kot skoraj vse drugo. Da grem delat, namesto da bi bil z mojo družino. Ugotovim, da je bolečina sestavni del bolezni. In da tistih nekaj evrov več ne more zakrpati te bolečine.

Ljubezen boli. Misliš, da veš že vse, pa te povsem preseneti. Zaboli, ko misliš, da te ne more več. Ampak to je le opozorilo, da se ne zadovoljiš. Da ljudje ne postanejo samoumevni, občutki predvidljivi. Ampak ljubiš, ker ne znaš drugače. Ko prenehaš ljubiti, prenehaš tudi biti. Torej sprejmeš bolečino kot nekaj, kar mora biti v tvojem življenju. Bolečina ti da vedeti, da si živ. Špikne te pod srcem, ker te ima v resnici rada. Ker ne želi, da se izgubiš.

Ljubezen boli. Zato o tem poje nešteto pesmi, zato je na to temo posnetih toliko filmov. Vse boli, le da vsakogar na svoj način. Nisi sam. Nisi edini, ki toliko razmišljaš o tem. Čeprav se ti zdi, da hodiš po samotni poti, kjer ni prostora za razumneže in realiste, je stranpot raztresenih sanjačev še bolj obljudena. Le da so tako posebni, da gredo vsak svojo pot.

Ljubezen boli. Ne pusti ti spati. Razmišljaš o njej in stiska te pri srcu. Nekateri imajo čisto realne probleme, tvoji pa so ljubezenski. Srce ti razbija hitreje, ne moreš se umiriti, iščeš zavetje v svojih mislih, pa se samo še bolj izgubiš. Namesto koraka naprej jih narediš osem nazaj. Zdi se ti, da že celo življenje hodiš vzvratno, pa si želiš le nekomu brezpogojno pasti v objem.

Ljubezen boli. Nihče te ne razume. Vsak pravi, da ve, kako ti je, pa v resnici nima pojma. Počutiš se, kot da si sam na tej zemeljski obli. Sedem milijard drugih ljudi ne čuti tega, kar čutiš ti. Ker ti vsak dan čutiš, da ljubezen boli, pa si jo želiš le vedno več. Iščeš se v tej bolečini.

Ljubezen zdravi. Zaradi nje si močnejši, zaradi nje se počutiš višjega od gore in močnejšega od orkana. V njenem objemu si nepremagljiv. Počutiš se vrednega življenja, sposobnega, da vsak dan ustvarjaš nove spomine, verjameš, da ima s tabo življenje še pomembne načrte. Ljubezen je ta, ki te loči od drugih. Ljubiš, ker drugače ne znaš. Ljubiš, ker drugače nočeš. Ljubezen ni osladna, ampak neprekosljiva.

Življenje brez ljubezni ne boli. Ampak življenje brez ljubezni te je nevredno. Sprejmi bolečino, ponotranji jo, ker nosi tvoje ime.

 

10,355 total views, 5 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*