Sonce ni hec

Sonce ni hec

V svojih študentskih dneh, ko sem še zmotno verjel, da lahko človek srečo in zadovoljstvo najde v svojem zunanjem izgledu, sem vsako poletje imel prav posebno misijo »hvatanja brown boje«. Ležal sem na ležalniku na terasi ob najbolj nemogočih urah, ker sem bil prepričan, da bom tako najlepše porjavel. Nekaj časa na hrbtu, potem pa obrat na trebuh. Ko smo bili na morju, nisem nikoli iskal sence, najraje sem se pržil neposredno pod svobodnim soncem.

Če je kdo omenil kremo za sončenje, sem jo protestno zavrnil, če je imela faktor višji od petnajst. Če je višje, se te sonce več ne prime, sem bil mnenja. In tako sem se bedak cvrl in se nisem primerno zaščitil, ker sem verjel v porjavelo telo.

Potem pa sem postal nekoliko zrelejši. Sonce me lovi le še takrat, ko kosim travo ali topless mečem na koš. Takrat enkrat po peti uri popoldan. Ugotovil sem, da imam tako ali tako nekaj ciganskega potenciala v sebi in se me zelo hitro prime.

Ko gre naša mala družinica sedaj na bazen, si v najboljšem stilu upokojencev najprej najdem največjo marelo, potem se pa začne družinsko maziljenje s sončno kremo. Najprej mamica, ker je bela kot jogurt. Nato tamala, ker hoče biti kot mamica. Na koncu sem na vrsti še jaz. Ena bolj zahtevnih stvari pri otrocih je ta, da moraš imeti za njih s sabo vedno posebne kreme. Za varovanje pred soncem pa nič več.

Naše zaščitno mleko AD Solar z zaščitnim faktorjem 30 je namreč namenjen vsej družini in je povsem naravno. Vsebuje številne naravne in intenzivno negovalne učinkovine kot so aloe vera, arganovo olje, karitejevo maslo, hialuronska kislina, vitamin E in podobno. Poleg tega vsebuje izključno inovativne, širokospektralne sončne filtre in se ne masti ob nanosu, tako da ne izgledate kot ponesrečen bodybuilder.

Hkrati pa vsebuje izvlečke rastline, ki je še črkovati ne znam, je pa odlična pri pridobitvi intenzivnejše in dolgotrajnejše porjavitve. Torej sem bolj zaščiten, obenem pa bom dlje in bolj rjav. Win-win.

A ni eden najlepših in najbolj intimnih trenutkov vsake zveze ravno v tem, da na soncu in pred skokom v vodo namažeta eden drugega? Ljubka masaža bolj ali manj intimnih predelov je tista, ki sproži sprostitev neverjetne količine hormonov sreče in veselja.

Večjega veselja, kot ga otrok doživlja v vodi, pa skorajda ni. Naši se samo ob pogledu nanjo zmeša. Sedaj hoče že sama plavati, kar pomeni, da se očka in mamica vsa zadihana menjavata v skrbi, da se slučajno ne prekopicne v vodo. Potem vidi sladoled. Še večje veselje. V takih trenutkih pogrešam te brezskrbne dni, ko sem bil tudi sam dete neskončno dobre volje in preprostih, a iskrenih misli.

Jaz in moja mala sva otroka poletja, rojena v soncu. Mamica je zimska kraljica, zapisana dolgim večerom in kratkim dnem. Ona je bolj bledih tendenc. Midva se nagibava k porjaveli polti. Vendar sem sedaj že dovolj pameten, da se zavedam, da obstaja velika razlika med tisto instant pridobljeno barvo, ki je hkrati za kožo sila nevarna, saj je najprej živo rdečkaste barve in tisto porjavelostjo, ki jo pridobiš postopoma čez več mesecev in te spremlja potem še v dneh, ko je sonce le še prijeten spomin in nostalgična misel. Zato se našpricamo. Sonce ni hec, kar vprašaj Ikarusa.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Sanofarm

7,176 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*