Žaube. Domače žaube.

Žaube. Domače žaube.

Mousse za telo: sivka, citrus in čokolada. Prijeten, ne premočan vonj, mousse je lepo mazljiv, se dobro vpije in nahrani kožo. Koža je po njem zelo prijetna na otip. Ne povzroča nobenih srbečic ali podobnih reakcij.

Piling: da odstraniš odmrle celice in narediš lepo, gladko podlago za nanos mousse-a.

Lip gloss: všečen, ne moteč vonj, dobro nahrani ustnice, ki so sedaj zaščitene pred mrazom.

Mila: predvsem sivkino trdo milo, ki ga uporabljam za nežno otroško ritko in se je super obnesel, ni imela nobene reakcije. Pri Višnji uporabljamo tudi naravno ognjičevo kremo za zaščito rokic in ličk pred mrazom.

Nisem hinavec. Vem, kaj vem in kaj je zame čista španska vas. Vamos, muchacos! Žaube niso moja boljša stran, verjetno zato, ker jih ne uporabljam. Poznam milo in labelo, vendar slednje nikoli nimam pri roki. Ko smo šli s prijatelji poleti na morje, sem vzel s sabo canesten, misleč da je bepanthen in da ga lahko namažem po podplatu, če/ko stopim na ježka. Potem so me poučili, da je canesten za intimne ženske predele. Če bi bil tudi za moške, bi vsaj nekoliko manj bolela moja zmota. Na ježka sem seveda stopil, ampak sem pustil času in lastni trmi, da poskrbita za njegove iglice.

Ko si umijem lase in postrižem nohte, temu pravim negovalni dan. Zadnjič mi je ena ženska rekla, da je izgubila noht. Kako lahko izgubiš noht?! Razumem, da človek izgubi ključe, ampak noht mi ni čisto jasen. Navkljub vsemu temu površnemu znanju pa nisem pomislil dvakrat, ko mi je Tina Svetek, znanka iz meglenih študentskih dni, rekla, če bi na blogu zapisal nekaj besed o njeni domači in naravni kozmetiki. Verjetno se zaveda, da imam pretežno bralke, pa je rekla, da nima kaj izgubiti.

V poševnem tisku zgoraj so besede, ki jih je povedala moja izbranka potem, ko je njene kreme nekaj tednov uporabljala v praksi. Jaz sem se tega opravila pač ognil. Na meni je, da poizkusim razumeti in prevesti, kaj je pravzaprav hotela povedati.

Ta čokoladen mousse deluje kot nekaj, kar bi namazal na kruh ali jedel z žlico. Prijeten, ne premočan vonj. To pomeni, da ga zaznaš, pa ti od njega ni slabo. Torej ni kot tista 16-letnica na poti domov iz šole, ki gre na pločniku mimo tebe in se ti zavrti v glavi, ker imaš občutek, da so jo dva tedna namakali v banji, polni cenenega parfuma. To, da je lepo mazljiv, verjetno pomeni, da se ne zatika. Nisem vedel, da mora koža tudi jesti, ampak to jo menda nafotra. Po njej se nič ne praskaš. Upam, da to drži za večino krem. Kdo bi hotel žaubo, po kateri te srbi?

Piling, pazi to! Preden sploh namažem ta mousse (ki ni za pojest), moraš odstranit nekakšne celice, za katere sploh nisi vedel, da so tam. Super reč. Upam, da pri meni ostanejo kar skrite, da niso to kakšni ogrci, ki so zaostali v razvoju in samo čakajo v zasedi na kozmetično ali kožno evolucijo.

Lip gloss: Evo, tudi ustnice je treba nahranit, jaz naivnež pa sem vedno mislil, da je pomembnejše tisto, kar daš skozi žnable, požiralnik in nato do želodca. Ampak kaj pa jaz vem, samo ugibam naglas.

Mila poznam. To je tisto, kar sem uporabljal, preden sem ugotovil, da obstajajo geli za tuširanje. Stiskat je lažje kot drgnit. To, da ima nekdo kožo tako, kot je dojenčkova ritka, je menda bil vedno nek sila lep kompliment. Ampak niso vse dojenčkove riti tako hvale vredne, da ne bo pomote. To se morda sliši nekam sporno, ampak od prednikov smo dobili nekakšne knjige o vzgoji iz sedemdesetih let in tam vidiš dejansko vse. Nimam pojma, kaj je to ognjičeva krema, ampak kot kaže te pogreje, če je pa proti mrazu. Vsi pa dobro vemo, da ženske vseskozi zebe. Torej mora biti to super reč.

Tako nekako izgleda moška recenzija kozmetike. Vse je naravno, natur in narejeno z veliko mero ljubezni. Spoštujem vse ljudi, ki delajo nekaj, do česar čutijo resnično strast. In tudi vedno raje kupujem stvari, za katere vem, kdo in kje jih je naredil. Meso pri lokalnem mesarju, sadje in zelenjavo na tržnici in po novem kreme za moji bejbi od ljudi, ki v to vložijo vse, kar imajo. Čestitke Tina za tvojo lastno pot in za tvoje Psst izdelke. Moja je nad kremicami zelo zadovoljna. Če je ona v redu, potem nimam sam kej jamrat. Razturej še naprej.

11,195 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*