Ride or die, chick!

Ride or die, chick!

Čeprav še ne hodim, ne zdržim sekunde več pri miru. Nočem, da me prenašajo, vozičkajo ali kakorkoli pomagajo pri gibanju. Kobacam hitreje kot očka hodi, tako da ne rabim nobene pomoči. Ampak tako kot se nama vedno primeri: čeprav največkrat tarčo povsem zgreši, vsake toliko zadane v polno. Kot sedaj, ko me je spoznal s poganjalčkom.

Idealna rešitev za nas mlade raziskovalce življenja, ki ne moremo biti pri miru, čeprav so naše noge še majave kot pri tistem sosedovem stricu, ki je zopet zamenjal gostilno za dom in noč za dan. Guzico na mehek sedež, nogice se dotikajo tal in šibamo. Nihče me ne ustavi. To je zagotovo kakšna pesem od Foxy Teens, čutim na vodi.

Pa še lep je, res je lep. Vem tudi zato, ker k nam prihajajo otroci iz sosednjih hiš in se želijo peljati z njim. Očka pa vpije, kje imajo svoje starše in da je samo eden otrok njegov. Ampak zdaj že vsi dobro vemo, da ga ne smemo jemati preveč resno. Je tak velik, mehak medvedek, ki rad brunda, grize pa ne.

Moj poganjalček je lepe, rjave, prave jesenske barve. Natur je pisalo na škatli. Sedež je nastavljiv in ko bom večja in bodo moje noge daljše, ga bom še vedno lahko uporabljala. Sedaj se furam po gasi gor in dol, piham kot lokomotiva in naderem vsakogar, ki me ne pogledalo. Alo, bre!

Mamica je nekaj časa vedno hodila za mojo ritjo, kot da se ne znam peljati sama. In to je očka tako živciralo, da je prinesel še roza čelado z belimi pikicami. Ki ima tudi rogove, čeprav ne vem zakaj. Zato, ker pašejo tvojemu karakterju, pravi. Jaz pa mu zabrundam nazaj, da je on tisti, čigar karakter sem pojerbala. Pa se mi zdi, da me ne razume. Ali pa me samo noče. Sedaj ko imam čelado, menda še mamice ne skrbi več. In jaz se lahko peljem sama, ker sem velika punca.

Najprej nisem hotela, da čedala uniči mojo frizuro. Ampak je stari tudi lisjak, mu priznam, celo životinjsko carstvo v eni osebi. Usedel me je na poganjalčka, jaz sem seveda trdno prijela ročki in takrat mi je na glavo nabil čelado. Ker nisem imela prostih okončin, da bi se mu upirala, sem sprejela njegovo podlo potezo. Kasneje sem kar pozabila, da jo imam še vedno na glavi.

Starši, pozor! Če je vaš otrok sila razigran in ne more biti pri miru, pa še ne zna hoditi, mu privoščite poganjalčka. Da povem v jeziku odraslih in očkata: »Potem se lahko saj v miru na pir usedeš, ne pa da skos za otrokom bezljaš.«

 

9,896 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*