Skozi Tjašine zelene oči

Skozi Tjašine zelene oči

Najprej je rekel, da gremo na dopust avgusta. Ker ni dolgo nič rezerviral, sem se začela kujati in sem to počela skoraj mesec dni, preden mu je kapnilo, da nekaj ne štima. On je seveda veselo skakal okoli po festivalih – bojda delavno, če kdo temu verjame -, jaz pa sama z otrokom doma. Potem smo preložili dopust na začetek septembra, nakar mi en večer pove, da imamo možnost, da gremo za cel vikend v Terme 3000 v Moravskih Toplicah, all inclusive. Sava Hotels & Resorts, pet zvezdic. Menda so ga izbrali, da kot družinski blogger soustvarja popolne družinske počitnice. In na tem področju bomo ugotavljali, kaj lahko še popravimo. Tudi iz mojega, najpomembnejšega, ženskega/mamičinega vidika. Samo uživali bomo. Vprašala sem ga le eno stvar: »A to pomeni, da mi ne bo treba kuhat?«

In mi ni bilo, trije topli obroki na dan in za vse je bilo poskrbljeno. Srce mi ob tem še vedno igra. Skrbelo me je, kako bo Višnjica zdržala dolgo pot, pa je bila resnično pridna. Do Maribora ni niti pisnila, potem se je pa priklopila na joškico in je bilo vse tako kot mora biti.

Soba je bila čudovita. Velika in prostorna, predvsem pa z raztegljivim kavčem, kamor sva poslali očkata. Cela zakonska postelja je bila samo za mamico in Višnjo, kakšen luksuz! Naše dete obožuje vodo in je komaj čakala, da skoči vanjo. Cele dneve bi lahko samo čofotala in ji ne bi bilo nič hudega. Pogrešala sem le malo več intimnosti za doječe mamice. Nama ni nerodno, vajeni sva joško privleči na plano v vsakem trenutku, nekateri gostje pa to še vedno gledajo nekoliko postrani. Nekaj sadja bi na bazenu tudi moralo biti na voljo, ker te voda hitro vzlakoti (Vzlakoti ni beseda, godrnja moj na kavču. Ampak jaz vem, kaj pomeni. Ti veš, kaj pomeni. Tako da vse štima).

Če vsak dan dviguješ dobrih deset kilogramov težkega otroka v zrak, potem te začne hrbtenica nežno in vztrajno opominjati, da potrebuješ masažo. Na srečo smo imeli na voljo mobilno maserko, ki je prišla v sobo, medtem ko sem otroka posadila očkatu v naročje in ga brez ključa zaprla pred vrata. Potem je nekaj bentil, da je v samih boksaricah, ampak na to bi moral prej misliti. Meni je tako pasalo!

Najboljša stvar pri obrokih je bila ta, da smo imeli otroški kotiček in animatorki. Tako sem lahko nekaj grižljajev pojedla v miru! Kar je še toliko več vredno ob dejstvu, da nisem rabila te grižljaje skuhati ali jih kasneje pospraviti. Sem že omenila, da nisem cel vikend prijela v roke enega samega piskra? Nebesa na zemlji, vam povem.

Višnja je bila tako srečna, da to kar težko povzamem. Cele dneve je plavala in se igrala, zvečer pa izčrpana zaspala. Na žalost nismo našli velikega otroškega igrišča ob bazenih, ampak to nam bo uspelo drugič. Narava v Prekmurju je res čudovita in lahko vidiš marsikaj. Pogledali smo si tudi štorklje, taka zabavna bitja.

Popolne počitnice z otrokom ne obstajajo, tako so mi vsaj grozile mamice z več izkušnjami. Ampak mi smo se imeli res lepo. Cel vikend tudi nisem nič pospravljala, imela sem čas, da se za silo uredim in to je več kot sem kadarkoli pričakovala. Zvečer je v avli igral klavir, tako da sem se počutila, kot da sem v kakšen pocukranem filmu. Moj v veliki večini primerov brcne v temo, s tem dopustom mu je pa resnično uspelo. Tudi slepa kura zrno najde, kajneda?

Trije topli obroki na dan, animacija za otroke med njimi, malo več zasebnosti na bazenih in zdravih prigrizkov za vse nas lačne ter igranja na igralih. Le še nekaj kozmetičnih popravkov in dejansko bo oddih popoln. Who run the world? Girls!

 

28,639 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*