XXII. Zanimivu pa taku

XXII. Zanimivu pa taku

Vse je enkrat prvič, veš? In čeprav mislim, da se tega ne zavedaš, sva bila pred dnevi prvič sama. Tako je, mamice in njene zizke dejansko ni bilo v hiši. To pomeni, da ti taisto zizko ne bi mogla poriniti v usta, če bi se odločila, da imaš sedaj pa res že vsega dovolj. Mutti je šla namreč na prvi tehnični pregled po tvojem rojstvu. Pregled je opravila z odliko, kar pomeni, da je sedaj zopet vozna. Zame, seveda. Ne bom se spuščal v podrobnosti, omenim naj le še to, da sem tega dejstva izredno vesel. Ko sva bila midva sama – tiste dobre pol ure -, sva se imela kar lepo. Nekaj časa sva poskakovala na žogi, potem pa sva te uspavala in sva se še zadnji trenutek ulegla na posteljo, ker me je na žogi že začel pošteno boleti hrbet.
To je pomembna prelomnica za naju. To pomeni, da sva sedaj že bolj samostojna. Torej preizkušava meje dalje. Ko si pred kosilo sitkana, te tako kar vzamem v naročje in greva ven na streetout workout v pravem pomenu besede (ne pa tiste štange, na katere se fantje obešajo). Pol ure šetnje s sedem kilogramsko utežjo v roki utrdi še tako mehkužnega moškega, na srečo pa je bil tvoj padre že prej v precej zavidljivi formi, tako da si lahko privošči takšne izlete v neznano za dva.
Naučila si se smejati. In gruliti. To rada počneš kar hkrati, smejiš se in gruliš. Torej se valjava tam po postelji v spremljavi nerazumljivih in težko ponovljivih medmetov, kot dva mala piščeta. Čeprav sem jaz večji, ti pa širša kot pišče. Vendar opažam, da se ne rediš več tako občutno, kot si se v prvih tednih življenja. Zato te sedaj čim večkrat fotkam, da te bom lahko s temi krof fotkami bockal, ko odrasteš. To se mi zdi edino pravilno. Sedaj si resnično širša kot daljša in te priložnosti ne mislim izpustiti iz rok.
Ob jutrih, ko še vnašam vase tisti jogurt in si ti še primerno razposajena, da sediš v mojem naročju, skupaj gledava highlightse včerajšnjih košarkarskih tekem. Tebi so zanimive, ker so sila barvite, meni, ker je to sila zanimivo početje za zgodnje jutro. Vsak dan nekaj spremeniš. Ko že misliva, da poznava tvoje navade, odkriješ novo, s katero naju spraviš v sila neugoden položaj. Če sva se zmenila, da v avtu zmeraj spiš, ne moreš sedaj kar vpiti, ko se peljemo! Ne odgovarjam za sleherno zaporo, ki je na cesti in ne morem zapeljati kar čez rdečo (tukaj namigujem na to, da te avto moti, ko ni v gibanju, pa četudi je to le za nekaj sekund).
Tudi zato je vsak dan zgodba zase. Če sem se nekaj naučil v teh dobrih dveh mesecih, potem je to dejstvo, da vsako planiranje v naprej gladko pade v vodo, če se ti tako odločiš. Človek postane sila priložnosten, začne živeti v trenutku. Če posije sonce, se bomo pač vozičkali vse do takrat, dokler se ne vključi tvoj alarm. Torej je vsak dan čisto presenečenje. Lahko ga bomo preživeli v kuči, lahko na soncu. Če te črvička, ga boš prejokala in se večino časa ujčkala, če boš pri volji, se bomo smejali in kobacali. Edino vsakodnevno zagotovilo je to, da nam zagotovo ne bo dolgčas.
Vendar te moram še na nekaj opozoriti. Ne vem, če si to že opazila, ampak že od rojstva imaš na prstih tudi male nohte. Ki pa niso tako nedolžni, kot delujejo na prvi pogled. Druga komponenta, ki sestavlja to neugodno situacijo, je dejstvo, da sem doma vedno topless. Ker mi je vedno vroče, ne sprašuj dalje. In ko si v naročju in opletaš s tistimi svojimi ročicami kot mlin na veter na speedu, me prepogosto opraskaš po mojih bradavicah. In čeprav moji nipli še zdaleč ne opravljajo tako pomembne vloge kot tisti mamičini, jim ne prija, če jih nekaj praska. Pravzaprav je občutek precej neprijeten. Sicer sva pa kul, nimam večjih pripomb. Sladkarij si še ne rabiva delit, večjih ovir za poln in radoživ odnos torej ne vidim. Gru-gru.
Še to: špeh joške maš že, cel dekolte, hehe. Špeh joški, špeh joški!

 

11,989 total views, 3 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*