Vsi pristni, vsi drugačni

Vsi pristni, vsi drugačni

Kdo pa danes še bere?

Ljudje imajo vedno nižji prag pozornosti, s čim jim ga boš pritegnil?

Zakaj bi kdo upošteval tvoje »vzgojne« nasvete?

Snemaj se, ne piši, pa podnapise daj, ker te ne bo nihče poslušal na glas.

Piši v angleščini, naš trg je premajhen, od tega ne boš imel nič.

Zakaj ne delaš to tako, kot delajo tisti, ki imajo več sledilcev od tebe?

Uporabljaj hashtage. Prosi za lajke, komentarje, delitve, nič od tega ni samoumevno.

Odgovarjaj na vsak komentar, da bodo imeli bralci občutek, da so zate nezamenljivi.

Piši stvari, ki so drugim pomembne in se veliko delijo, ne izgubljaj časa za svoja razmišljanja.

Pazi, da koga ne užališ.

Pazi, da nevede koga ne prizadeneš.

Spodbujaj in hvali druge, da bodo tudi oni tebe.

Ne skrivaj se, ampak se izpostavljaj. Povsod moraš biti.

Sponzoriraj se.

Bodi to, kar drugi želijo, da si. Povpraševanje/ponudba, to si ti.

Ugajaj. Ne razmišljaj preveč. Prodaj vse, kar ti ponudijo. Bodi njihov, če že nisi naš.

 

Zame pa je neverjetno pomembno, da si tudi pod interaktivnim svobodnim soncem to, kar si vedno bil. Pristen in drugačen. Naj bo tvoja prednost to, da te ne morejo opredeliti. Dragi vplivnež, všeč si mi ravno zato, ker si samosvoj. Ne postani predvidljiv.

Vplivnež je grozna beseda. Skoraj tako neprebavljiva kot »influencer«. Nedolgo tega sem slišal besedno zvezo, ki mi je mnogo bolj všeč – ustvarjalec vsebin. Vedno sem hotel nekaj ustvarjati, pa četudi le nasmehe na obrazih mojih deklet.

Pred dnevi sem bil okrcan, da preveč sodelujem, kar naenkrat so moje objave sponzorirane, izgubil sem svojo začetno »nedolžnost«. Moj odgovor je bil tak: »Se strinjam, v zadnjem času je več sodelovanj. Na srečo, ker mi to omogoča, da sem več časa doma z družino in to mi največ pomeni. Res pa je, da sem v poletnem času, ko je bilo prometa manj, objavil dvanajst prispevkov zapored, pa nobeden teh ni bil sponzoriran, pa me zaradi tega ni nihče pohvalil. Tako da tudi takrat, ko je tega več, nimam slabe vesti. Lahko bi delal tudi tako kot nekateri in sploh ne bi označil, ko bi šlo za sponzorirano objavo, ampak verjamem v to, da se vedno pove, kdo vodo nosi. Tudi če to koga zmoti.«

Človek ti je všeč ali ne. Pisanje nekoga ti je všeč ali ne. Ko se trudiš ugajati vsem, pa dejansko zgubiš svoje bistvo. Ugajati moraš le svojim načelom. Danes nisem isti človek kot sem bil pred štirimi leti. Močno upam, da bom čez štiri dni spet nekdo nov. Ker tako ohranjam prepotrebno osebno nepredvidljivost. Sem kot nesrečno zaljubljena najstnica, lahko ljubim ali ubijam, ne da bi drugim izdal, kaj trenutno vre v meni.

Nikoli pred drugimi ne opravičuj tega, kar nosiš v sebi.

 

3,271 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*