Vse plati našega življenja

Vse plati našega življenja

Vse skupaj me spominja na tisto otroško igro telefon, kjer smo šepetali zaupne informacije naslednjemu v vrsti in je na koncu prišla iz ust slednjega čisto nova, a sila zabavna poved. V »AircrossIZZIV« smo vstopile številne družine in posamezniki. Ker nas je nominirala družina Deu alias Tina in fantje alias ful enga testosterona v enem avtu, sem bil prepričan, da se bo Citroën C3 Aircross, novi kompaktni SUV, odlično integriral v dan družine Marolt.

Jaz sem ta izziv razumel tako, da ponucam in posledično preizkusim avto v vsem mogočih pogojih, pri tem pa pazim, da ga kje ne opraskam. Torej sem sestavil preprost načrt za še bolj preprostega moškega: medtem ko je bilo dete dopoldan v vrtcu, sem svojo lepšo polovico peljal v šoping. Potem sem pobral tamalo v vrtcu, da preizkusim, kako se bo v avtu počutila nova glava družine, kateri je podrejena večina stvari, zvečer pa sem prijatelja peljal v Šentrupert, kjer smo se poslovili od krone Vinske kraljice leta 2017. Kar pester dan, kaj ne? Tako sem slogan #vseplati vašega življenja preizkusil tudi v praksi.

Do današnjega dne sem bil lastnik dveh avtomobilov. Posledično imam več kot petsto knjig, ampak to pomeni, da je zmanjkalo financ za redno menjavanje jeklenih konjičkov. Vseeno, v mojih študentskih dneh mi je družbo delal star tribarvni Accent, zadnja leta pa črn Clio. Čeprav sta se mi z leti oba prikupila, gre v njunih primerih bolj za vozili, katerih namen je, da te pripeljeta od točke A do točke B.

Citroën C3 Aircross je nekaj več. Takoj sem se zaljubil v stekleno panoramsko streho, ki se tudi odpira. Čeprav januarske temperature ne predvidevajo luftanja med vožnjo, se temu nisem mogel upreti. Kot tisti pes v reklamah, ki svojo glavo med vožnjo na vsak način poriva skozi okna. Izredno velika, skoraj meter dolga zastekljena površina z možnostjo odpiranja, nudi izjemno osvetljenost in občutek prostornosti, dobrega počutja in svobode. Tako zaprta kot tudi odprta. Tako pozimi kot poleti.

Kot družinski človek, ki izhaja iz dolge veje moških z dolgimi okončinami, mi je zelo pomembno tudi dejstvo, koliko je prostora v avtu. Mala je uživala zadaj, ker je lahko končno stegnila noge. Jaz pa nisem rabil paziti, če je kdo za mano, ampak sem preprosto in brez slabe vesti porinil sedež do konca nazaj in užival. Citroën C3 Aircross ima najbolj prostorno notranjost v svojem razredu  in omogoča preklop sovoznikovega sedeža v mizico za pridobitev 2,40 m dolgega prostora za prevoz dolgih predmetov. Če bi imel to možnost v petek, ko sem za drago iz momaxa v svojem kliiču peljal še eno omaro, ki jo seveda nujno potrebujemo, pa tega ne opazim le jaz, bi si prišparal marsikateri živec.

Sicer pa je najboljša stvar pri testnih avtih s polnim tankom ta, da si daš malo več duška na avtocesti. Ker ponavadi upoštevam ekonomično porabo, sem si tokrat z mislijo »firma časti« v glavi dal duška in prehitel vse tiste avte, ki sicer komaj čakajo, da se jim umaknem iz poti. Ena nič za malega človeka.

Če je izziv to, da voziš dober avto na zanimive destinacije, potem si želim še več takih izzivov. Kdor si želi podobne izkušnje, naj klikne na www.vseplati.si. Vendar se naj bi sreča delila, tako da nominiram Nepopolno mamo (popolna mama bi bil šele pravi izziv, hehe) in Povsod je lepo (tako ime lahko ima le dvojec, ki se večino dni zbuja v megleni Ljubljani in kamorkoli gre, si reče, tukaj je pa res lepo). Spokajte kufre, naložte otroke, napolnite prtljažnik in pejte uživat. V tem morbidnem januarju je vsak izgovor, ki vsaj malo zadiši po pustolovščini, več kot dobrodošel.

Objava je nastala v sodelovanju s Citroën Slovenija

6,409 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*