Kako veš, da si starš?

Kako veš, da si starš?

Kako veš, da si starš? Kadarkoli prižgem TV, je narihtan na Baby TV.

Kako veš, da si starš? Če slišiš otroški jok, se najprej prestrašiš, da je tvoje dete. Ko ugotoviš, da ni, te ne moti več. Zakaj bi pa bilo komu drugemu kaj lažje, kot je meni?

Kako veš, da si starš? Ko je bil otrok majhen, si se zredil, ker si robutal še iz njegovega krožnika. Ko je otrok postal malo starejši, si shujšal, ker sedaj to isto dete robuta iz tvojega krožnika.

Kako veš, da si starš? Ker imaš na podplatu vgravirane legokocke.

Kako veš, da si starš? Ker veš, da miška po rusko ne pomeni miška, ampak medo. Maša in medved FTW.

Kako veš, da si starš? Ker v trgovini stresaš Kinderjajček v upanju, da ti bo izdal svojo vsebino. Upaš na igračko.

Kako veš, da si starš? Ker prvič v življenju nosiš kolesarsko čelado na glavi. Zakaj? Ker ima tvoj otrok čelado in se mu ne zdi fer, da jo nosi samo on.

Kako veš, da si starš? Ker ješ ohlajeno kosilo. Otrok ima namreč svoj urnik, briga njega, če voda vre.

Kako veš, da si starš? Ker znaš Jurija Murija na pamet, nimaš pa pojma kdo je Iggy Azalea. A je to kakšen hibiskus?

Kako veš, da si starš? Ker si obljubil vsem bogovom, tudi starogrškim, da boš od sedaj naprej priden, če bo otrok spal popoldne tri ure v kosu (vstane po pol ure).

Kako veš, da si starš? Ker si nekaj planiral, pa za nasvet nisi vprašal otroka in je vse padlo v vodo.

Kako veš, da si starš? Ker ti je YouTube ravnokar poslal obvestilo, da je skupina Čuki objavila nov videoposnetek z naslovom Ruzak.

Kako veš, da si starš? Ker si sposoben ponoviti isto stvar tudi 37-krat v enem dnevu. Če uspe v prvo, bo stvar zabavna še kar nekaj ur zapored. Poskusi samo enkrat skočiti v lužo in drugič dopovedati otroku, da je sedaj luža prevelika. Ne gre.

Kako veš, da si starš? Ker sedaj gledaš stvari iz katerih si se včasih delal norca (Telebajski, a?)

Kako veš, da si starš? Ker tekoče govoriš otroščino, odrasli, ki nimajo otrok, pa je ne poznajo.

Kako veš, da si starš? Ker hodiš naokoli in se pogovarjaš sam s sabo. Zakaj? Ker si vajen, da vedno odgovarjaš na nerazumljiva vprašanja malega otroka.

Kako veš, da si starš? Ker dan, ki se je včasih delil na jutro, dopoldne, poldne, popoldne in večer, sedaj deliš drugače: Vstala je. Igramo se. Jemo. Igramo. Jemo. Jemo. Spimo. Jemo. Igramo. Igramo. Jemo. Kopamo. Poskušamo zaspati. Spimo.

Kako veš, da si starš? Ker poznaš vremensko napoved za teden dni vnaprej. Od tega je namreč odvisno, če bomo v hiši ali ne. Kajti če bomo v hiši, rabim načrt. Zunaj jo lahko prosto spustim.

Kako veš, da si starš? Ker si v prostem času smetar. Enkrat jih odneseš zjutraj, potem je v času kosila poln smetnjak v kopalnici, zvečer pa biološki.

Kako veš, da si starš? Ker se med spanjem otroka naučiš gibati bolj tiho kot Tom Cruise v Misiji Nemogoče 1 in 2.

Kako veš, da si starš? Ker je tvoj moški kotiček v dnevni sobi, ki so ga sestavljale uteži, drog za dvigovanje trupa in lepa kredenca s kristalno steklenico za žganje, postal kotiček za male princeske. V njem je mala roza kuhinja, lesena mizica z barvicami in stolčke v obliki mušnici.

Kako veš, da si starš? Ker govoriš v pomanjševalnicah in greš sam sebi na živce.

Kako veš, da si starš? Ker se bojiš poštarja, zgovorne sosede in kosilnice. Vsi namreč spuščajo potencialno nevarne zvoke, ki kratijo spanec.

Kako veš, da si starš? Ker imaš v svojem svetu najbolj ljubko bitje, kar jih je. Ker še vedno ne moreš verjeti, da si to malo kepo veselja soustvaril. In ker nočeš niti pomisliti na čas, ko je še ni bilo v tvojem življenju. Kako veš, da si starš? Ker je življenje postalo tako dobro, da se ga ne moreš nasititi.

 

28,744 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*