Ti si pa res en pek

Ti si pa res en pek

Nekaj časa sem imel občutek, kot da sem za vse sam. Hišna opravila v naši hiši so razdeljena, enemu nekaj, drugemu drugo. Ravno pred dnevi sem na medmrežju opazil nekakšno raziskavo, da smo slovenski moški največje gospodinje na svetu, da pucamo za tri. Večji čistuni smo od Skandinavcev, zaboga! Zato sem se odločil, da ne bom več pospravljal sam. Prva tri desetletja življenja sem imel težave že s tem, da sem pospravil sam za sabo, sedaj pa še malo dete smeti vsepovsod naokoli.

Zato mi sedaj pomaga pri pospravljanju posode. Zaenkrat gre še za bolj preprosta dejanja, malo pobriše (beri razmaže) krožnik in to je to. Igrače mečeva skupaj v koš. Pač zavpijem od veselja vsakič, ko zadane v koš in se ji to zdi sila zabavno. Skozi igro jo bom navdušil nad pospravljanjem. In če je kje kdo, ki od zgoraj gleda name z vsaj malo merico naklonjenosti, bo kmalu od samega veselja pospravljala še za mano.

Sedaj ko se dnevi vztrajno krajšajo, ko se je še ura premaknila na sibirski čas in ko je resnično pol dneva že tema, potrebujeva nove hobije. Prej sem jo naložil v poganjalčka in jo teral po ulici gor in dol. Oba sva bila zadovoljna. Po temi to ni tako varno početje, zato ker nobeden od naju ne slovi po svoji prekomerni spretnosti. Prej sva sinonim za nespretnost, ergo štorasta sva.

Vedno, ko me kdo vpraša, če kaj kuham, povem, da sem veliko boljši pri zauživanju hrane, kot pa pri njenem ustvarjanju. Ni vsak za vse. Vseeno imam sedaj dovolj časa, da se tudi česa novega naučim. Zato bova pozne popoldneve izkoristila tako, da kaj ustvariva tudi v kuhinji. Tamali je cel žur že samo, če ji dam kuhalnico v roke. Meni pa ni nihče prej povedal, da lahko med sabo peko preizkušaš vse tisto, kar naj bi na koncu nastalo. Zato sem se najprej naučil stopiti čokolado in jo robutam ves čas, ko nastaja kaj novega.

Vsak (prvi) korak je počasen. Potrebno naju je voditi z otroškimi koraki, ker odkrivava nov svet. Ogledala sva si novo Lidlovo akcijo in kar je še pomembnejše, njihov recept za krhke piškotke s čokoladno sredico. Veliko besed, ki so nama všeč. Krhki. Piškotki. Čokoladna. Sredica. Potrudila se bova, za vsak primer sem pa še kupil ene čokoladne piškote, če brcnem v temo. Upam, da ste opazili, kdaj uporabljam dvojino in kdaj ednino. Ko ustvarjava, ustvarjava oba. Če zajebem, sem tega kriv sam. Na otroka ne prelagamo odgovornosti, ko zato še ni pripravljen. Življenje bo polno priložnosti, da se bo učil na svojih napakah.

Moški, ki postane fotr, skoraj v vsakem primeru postane tudi gospodinja. To je za nas sicer precej dolgočasno početje, ampak lej, to je del odgovornosti in nove življenjske vloge. Tudi zato je vse skupaj bolj zabavno, če vključimo še malo dete. Da pomaga, ustvarja, peče in pospravlja. In čeprav imamo zaradi tega ponavadi le še več dela, je to tisti najbolj prijetni del hišnega ustvarjanja.

Ko pojeva, sledi tekmovanje v tem, kdo ima večji trebuh. To so vedno sila izenačeni in zabavni boji. Oba sodčka sta zadovoljna in razgibana. Potem iščeva oba popka. Če se res fajn najeva, se popek kar izgubi v veselih in špehastih kolobarjih. V tem primeru se le še uleževa vznak, ker se zavedava, da sva zaužila še en obrok poln ljubezni. Zakaj ni nikjer oglasa, ki se sprašuje, če smo ta teden že jedli čokolado?

 

6,594 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*